Beynim yandı.500 GB'lık Windows kurulu olan SSD'yi çıkartıp yerine yeni aldığım 1TB'lık SSD'yi takacağım ama takmadan önce PC'yi formatlayıp ondan sonra mı takmam gerekecek?
Hocam diyorum ki; şuan bilgisayarda 500gb'lık bir harici depolama yeri var. onu çıkartıp yeni aldığım ssd'yi takıcam ama takmadan önce bilgisayarı sıfırlamam lazım değil mi?Beynim yandı.
Çıkardığın diski tekrar kullanmak istiyorsan format atamalısın, yeni diske de Windows kurarsın.Hocam diyorum ki; şuan bilgisayarda 500gb'lık bir harici depolama yeri var. onu çıkartıp yeni aldığım ssd'yi takıcam ama takmadan önce bilgisayarı sıfırlamam lazım değil mi?
Yok eskisini kullanamam da zaten sadece 1 slot var. İşletim sistemi yazma demişken işte güncel ssd varken sıfırlayıp ardından yenisini taktığımda pc ilk kez açılıyormuş gibi kurulum yapamaz mıyım?Eski ve yeni SSD'yi birlikde kullanicaksansa hiçbir şey yapma tak ama yenisini kullanicaksansa yeni aldigina usletim sistemi yazman sart yoksa kullanamazsin.
Aynen tam o şekilde, eskisini kullanmayacağımHarici kelimesini kullandığınız için kafalar karıştı.
Yapmak istediğiniz şu değil mi?
Yeni disk aldınız ve yeni diske kurulum yapıp eski diki ek depolama alanı olarak kullanmak veya kullanmamak.
Eski diski söküp yeni diski takacaksınız ve Windows kurazaksınız. Bu kadar.
Evet yeni ssd'yi takıp daha önce BIOS ekranından başlatmayı denedim ama siyah ekrana atıp BIOSA geri geliyorduBoot yapman sart, boot biliyor musunuz?
Herhangi birşey yapmanız gerekmiyor.Aynen tam o şekilde, eskisini kullanmayacağım
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.