Harry Potter vs Yüzüklerin Efendisi

Makaleler
3
Bu tip kıyaslar çok da sevdiğim mevzular değildir lakin bu da bir nevi test aslında. Etikete bakıp da karar verme ya da konuyu okuyup okumama mevzusunun gözlemlenmesi.

Konuya dönecek olursak; Tolkien Amca, Elf denilen ırka dair bir "dil" oluşturmuş. Daha incelere bakmaya ne hacet?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
1625903210469.png
1625904659984.png

Orta Dünya hikayesi hakkında bilgisi olmayan arkadaşların HP demesini anlayabilirim ancak LOTR bir evrendir. Yani Yüzüklerin Efendisi buzdağının sadece görünen kısmıdır bir o kadar da yerin altında vardır. Ancak HP ne ise odur. Filmde gördüğünüz hikayeden başka hikayesi yada geçmişi yoktur. LOTR da ise filmi izledikten sonra araştırırsanız asıl Orta Dünya hikayesini keşfetmiş olursunuz. İsteyene çok daha ayrıntılı bilgi verebilirim. Zira ben bir Orta Dünya manyağıyım.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1102485 Eki Görüntüle 1102493

Orta Dünya hikayesi hakkında bilgisi olmayan arkadaşların HP demesini anlayabilirim ancak LOTR bir evrendir. Yani Yüzüklerin Efendisi buzdağının sadece görünen kısmıdır bir o kadar da yerin altında vardır. Ancak HP ne ise odur. Filmde gördüğünüz hikayeden başka hikayesi yada geçmişi yoktur. LOTR da ise filmi izledikten sonra araştırırsanız asıl Orta Dünya hikayesini keşfetmiş olursunuz. İsteyene çok daha ayrıntılı bilgi verebilirim. Zira ben bir Orta Dünya manyağıyım.
Tolkien'in orta dünya kitaplarını hangi sırayla okumam gerekiyor? Şimdilik Hobbit'i okudum ve LOTR'ı satın aldım başlamak üzereydim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı