Kimyasal olan diğer kokular dışında yağmur sonrası toprak kokusunun nefes darlığı yaptığını ilk defa duyuyorum, misal kedim tütsü, sigara kokuları ve toza karşı biraz alerjik - hapşırıyor sonra burnunu silmekle uğraşıyorum. Bunu benden duymuş olmanı istemezdim ama yanlış gezegene gelmişsin sanırım.

Şaka bir yana, 10km çapında alanda fabrika ya da kimyasal işlemler olan bir sanayi bölgesi varsa onun tozu dumanı yağmurla toprağa indikten sonra oluşan koku etkiliyor olabilir mi acaba seni... yani bunu denemek için ormanlık bir arazide birkaç gün geçirmen gerekecek. Bunu da düşündüğüm zaman aklıma böceklerle ilgili alerjin olup olmadığı geliyor. Cidden bu kadar farklı konulara hassasiyeti olan birini ilk defa duyuyorum. Yani arı, polen, örümcek ısırığı, ısırgan otu v.b bir şeye alerjin olsa daha kolay bir mantık yürütülebilir-ki ormanlık bölgeye gittiğinde bunlarla da karşılaşırsın.
Bioderma yıkama jeli hipoalerjenik ise, bebekler için üretilen hipoalerjenik ürünleri kullanabilirsin gibi duruyor.
Hiç şu toplu alerji testlerinden yaptırdın mı peki ve 25 yaş öncesi sonrası biraz değişiklik var mı? Bir de detaylı, hormon v.b ile ilgili bir kan testi yaptırdın mı?