Demek bana özel bir uygulama yaptilar.
Hocam benim mesajları okumuyorsunuz galiba
Tabiki de size özel. Ben ne diyorum, çalışandan muayene ücreti, fark çıkarmayan ilaç yok bunlar eczanede kesilir. Emekliden ise maaşdan kesilir demiştim.
Edit: Fark çıkmayan ilaçlar var da, devletimiz çocuk oyuncağı gibi kuracalamasa, fark çıkmayan ilacı yazdırıyorum tamam sorun yok, bidahaki yazdırışımda fark çıkıyor, sonra muadilini yazdırıyorum, o piyasadan kalkıyor, yani bir kas gevşetici bulamıyorum para ödemeden. Hadi ne farkı çıkıyor, emekli olduğu halde, git maaşdan kes, bazı ilaçlarda emekli olsa da söke söke para alıyorlar. Yani onun için sordum orada bulamayıp burada bulduğunuz nedir diye? Yaşayan bilir. Çoğu gurbetçi Türkiye'yi cennet sanıyor şu anda, sebebine gelirsek, çoğu şey gerçekten ucuz, euro bazında, benzin, elektrik, doğalgaz, ev kiraları, falan falan bazı şeyler ucuz ama gel gör ki, verilen maaşlar da ucuz bunu göremiyorlar. 6 yıl okumuş doktor kaç para maaş alır sizce, en fazla 6 bin, 7 bin olsun. Yani sizin asgari ücretinizi alıyor. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekir. Tabiki maaşlar yüksek olsa, bu kadar vergiye, ilaca para ödemeye laf etmeyiz, ama durum ortada.
Ayrıca sağlıktan gidersek yine, annem diş yaptırdı, 2-3 yıl önce, o zamanın parası ile 100 TL gibi para verdi, ve dişler yemek yerken düştü, baya düştü yani. Sağlık sistemi çok iyi de kime göre bir de bana sorun.
Asgari ücretin 10'da 1 para veriyorsun, ama yine de doğru düzgün olmuyor bir şeyler. Siz 150 euro verseniz, diş yaptırmaya eminim kalitesizlik sorunları çıkmaz. Bizim de 600 TL vermemiz gerekiyor demek ki kalite için.