Hastalık...

Her şey doktorda bitmiyor. Doktor bir şeyi önerdi diye hemen atlayıp yaptırmak ta günümüz şartlarında çok mantıklı değil. Başka bir doktora daha danışmak veya araştırmak gerekiyor böyle şeyleri. Her şeyi doktora bırakırsanız standart prosedürü uygular geçer.
O kadar da değil. Kendisi sinüzit teşhisi koydu bizde bu yüzden antibiyotik aldık. Fakat sinüzit falan olmamışım. Sadece nezleymişim.

Cogu ilaca evet veriyoruz. Pahali ilaclara vermiyoruz.

Ogluma gecen ay gözlük aldik 155 €'ya sigortam sadece 22 €'sunu karsiladi mesela.

Edit: Oglum dedim de yemin ederim gözlük cok yakisti cocuga, babasi gibi papyon takiyor hem. :)

Güle güle kullansın.

Sağlık hizmetlerinden ben de çok memnunum açıkçası. Anneannem o kadar memnun ki sürekli hastahanelerde yatılı kalmaya gidiyor, hemşireler vs çok iyi ilgileniyormuş. Şu anda da anneannem hastahanede zaten. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar hastahanesinde hatta şu an, annem da yanında.

Raporlara kadar okudum, her bir detayı ince ince denetliyorlar. Acile gelişinden ameliyata alınışına ve hatta hastahane çalışanından temizliğine, odalarına veya asansörlerine kadar hepsi şahane.
Devlet hastahaneleri arasında bu alanda en iyi olan hastahanelerden biri zaten ancak hizmet hizmettir.

Bazı ilçelerin acillerinde yoğunluk olabiliyor doğrudur, ancak kaçımız 1 dilekçe yazıp talepte bulunduk sorgulamak lazım.

Bunun dışında söyleyebileceğim tek olumsuz şey anadolu ve doğu bölgelerindeki hastahaneler olur.
Kafan kopsa ve hastahaneye götürseler serum bağlamakla yetinirler. O sıkıntıyı çok çekiyoruz, memlekette birinin başına bir şey gelse direkt İstanbul'a dönmek zorunda kalıyor.

Türkiye'de sağlık çok ucuz. Yurtdışı ile kıyaslarsak özel hastaneler bile ucuz kalıyor.

YUPASS numarası ile tedavi olup kuruş ödememenizin tek sebebi, Almanya hükümetinin size sağladığı faydadır. Türkiye'nin bir espirisi değildir yani.

Devlet hastanelerinin neredeyse tamamı hem imkan, hem doktor, hem de personel nezaketi bakımından bırakın Avrupa standartlarını, dünya ortalamasının bile altında kalıyor. Tabii ki bütün hastaneler için söylemiyorum ama dediğim türden hastaneler var bugün.

Ama bakarsanız, bütün vatandaşlar aynı parayı ödüyor.

Basit bir nezle için antibiyotik yazmak doktorun suçu olduğu kadar, bunu denetlemeyen, bu doktorun hala çalışmasına izin veren sağlık sisteminin hiç suçu yoktur demek söylenebilecek sanırım en yanlış sözlerden birisi. Küçükken çok antibiyotik kullanmış, kullanmak zorunda kalmış birisi olarak ben bile bugün antibiyotiğin bende açtığı zararları fark edebiliyorum.

Ciddi hastalıkların bugün Türkiye'de ilacı bulunamıyor. Çünkü ilaçlar satılmıyor Türkiye'ye. Türkiye, ilaca en az para veren Avrupa ülkesi ve firmalar Türkiye'ye satacağına başka ülkelere satıyor. İlacı daha pahalıya almak, SGK sistemini bitirir ki şu an da durumu hiç parlak değil.

Yatarak tedavide ise hastalığın ne olduğu bile çok şey değiştiriyor. Yani çok rahatız demek de doğru denilemez. Bazı bölümlerde çok rahat oda bulunabiliyorken, bazı hastanelerde boş oda bile yok. Yoğun bakımlarda insanlar gerekli kontroller yapılmadan odaya çıkartılıyor, çünkü yoğun bakımda yer yok.

Devlet hastanelerinin imkanları gerçekten kısıtlı. Yani sorunsuz tedavi olunca sağlık sistemi iyi denmesi çok göreceli. Aynı şekilde geçen ay bizim de işimiz düştü. Evet, sorun yaşamadık ama tamamen şans işi.

Eskişehir'e çevre şehirlerden gelen çok insan var hastane imkanları iyi diye. Bu da mesela Eskişehirlinin imkanlarını azaltıyor. Afyon üzerinden örnek vereyim, ne durumda gerçekten bilmiyorum, örnek veriyorum orada iyi bir hastane, yeterli bir hastane olsa bu sorun olmaz.

Sonuç olarak imkanlar kesinlikle eşit değil, evet ücretler sıfır veya çok düşük ama aldığınız hizmet bununla orantılı, bazı polikliniklerde sıra aylar sonraya veriliyor.

Demek bana özel bir uygulama yaptilar.

Hocam benim mesajları okumuyorsunuz galiba:ROFL: Tabiki de size özel. Ben ne diyorum, çalışandan muayene ücreti, fark çıkarmayan ilaç yok bunlar eczanede kesilir. Emekliden ise maaşdan kesilir demiştim.

Edit: Fark çıkmayan ilaçlar var da, devletimiz çocuk oyuncağı gibi kuracalamasa, fark çıkmayan ilacı yazdırıyorum tamam sorun yok, bidahaki yazdırışımda fark çıkıyor, sonra muadilini yazdırıyorum, o piyasadan kalkıyor, yani bir kas gevşetici bulamıyorum para ödemeden. Hadi ne farkı çıkıyor, emekli olduğu halde, git maaşdan kes, bazı ilaçlarda emekli olsa da söke söke para alıyorlar. Yani onun için sordum orada bulamayıp burada bulduğunuz nedir diye? Yaşayan bilir. Çoğu gurbetçi Türkiye'yi cennet sanıyor şu anda, sebebine gelirsek, çoğu şey gerçekten ucuz, euro bazında, benzin, elektrik, doğalgaz, ev kiraları, falan falan bazı şeyler ucuz ama gel gör ki, verilen maaşlar da ucuz bunu göremiyorlar. 6 yıl okumuş doktor kaç para maaş alır sizce, en fazla 6 bin, 7 bin olsun. Yani sizin asgari ücretinizi alıyor. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekir. Tabiki maaşlar yüksek olsa, bu kadar vergiye, ilaca para ödemeye laf etmeyiz, ama durum ortada.

Ayrıca sağlıktan gidersek yine, annem diş yaptırdı, 2-3 yıl önce, o zamanın parası ile 100 TL gibi para verdi, ve dişler yemek yerken düştü, baya düştü yani. Sağlık sistemi çok iyi de kime göre bir de bana sorun.

Asgari ücretin 10'da 1 para veriyorsun, ama yine de doğru düzgün olmuyor bir şeyler. Siz 150 euro verseniz, diş yaptırmaya eminim kalitesizlik sorunları çıkmaz. Bizim de 600 TL vermemiz gerekiyor demek ki kalite için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı