Hastaneye gidilmeli mi?

ahmetmehmet22

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Uzatmadan konuya geçeyim benim ortalama 2 hafta önce tırnak batması sorunum oldu. Biraz oynadım orasıyla. Oynadıktan 3-4 gün sonra kanadı ve oradan enfeksiyon tarzında bir sıvı çıktı. Bugün ise biraz yürüdüm ayakkabım ise biraz dardı. Eve gelince yeniden kanadığını ( bu arada her gün kanıyor) ve sıvı çıktığını gördüm. Ayrıca morarmış ve şişmiş. Sizce biraz beklemeli miyim? Doktora gitmeli miyim? Büyük ihtimalle tırnağı çekelim diyecekler çekilmesi ne kadar doğru? Fikirlerinizi bekliyorum. Özellikle vakaların bu kadar arttığı bir dönemde hastaneye gitmeli miyim ciddi mi durumum?

Tırnak batması operasyonu yaşamış biri olarak anlatayım. Ayakkabın asla dar olmamalı. Ayakkabı giymeden tırnağın altına pamuk sıkıştırıp batmasını engellemen gerekiyor. Bir süre bu yöntemi denedikten sonra iltihap kurumaz, yara kapanmaz ve fayda etmiyorsa doktora gitmen gerekir. Eğer iyi bir doktorsa tırnağına pamuk sıkıştırmaya benzer farklı bir müdahale yapar. O müdahale ile biraz rahatsız hissedebilirsin. Onun dışında bunların hiçbiri fayda etmez ise operasyonu öneririm. Operasyon farklı yöntemler ile yapılır. Benim tırnağım çekilmedi sağ ve sol kısmından kırpıldı diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam 5-10 dakika sürmüştü.

Merhaba arkadaşlar. Uzatmadan konuya geçeyim benim ortalama 2 hafta önce tırnak batması sorunum oldu. Biraz oynadım orasıyla. Oynadıktan 3-4 gün sonra kanadı ve oradan enfeksiyon tarzında bir sıvı çıktı. Bugün ise biraz yürüdüm ayakkabım ise biraz dardı. Eve gelince yeniden kanadığını ( bu arada her gün kanıyor) ve sıvı çıktığını gördüm. Ayrıca morarmış ve şişmiş. Sizce biraz beklemeli miyim? Doktora gitmeli miyim? Büyük ihtimalle tırnağı çekelim diyecekler çekilmesi ne kadar doğru? Fikirlerinizi bekliyorum. Özellikle vakaların bu kadar arttığı bir dönemde hastaneye gitmeli miyim ciddi mi durumum?

Hocam geçmiş olsun hastanaye gitmeniz gerekiyor.

Ama morarıp şişmesi falan riskli değil mi sıkıntı çıkarmaz mı?
Benimki mosmor olmuştu ve neredeyse tırnağımın ucuna kadar şişmişti. Açıkçası ben de tırnak çekilme mevzusundan korktuğumdan dolayı gitmiyordum. Sorun çözülmüş oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı