Haswell mi, Skylake mi?

Vunture

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci konusunda oldukça kafam karışık. 2500 TL bütçeyle bir oyun bilgisayarı toplayacağım. Skylake almaya değer mi? Değer ise hangi modelini önerirsiniz? Yoksa haswell mi almalıyım? Sizlerden tatmin edecek bir cevap bekliyorum.

Bu bütçeyle bence işlemciden daha önemli olarak ekran kartı seçimidir. Şu anda ekran kartına 1400 üstü bir para vermeyceksen altındaki tüm ekran kartlarını haswell rahatlıkla besler. Ekran kartlarının en sıkıntılı halinde dahi haswell %70 kullanımı bulmaz. Haswelli seç ekran kartı ve olursa(bence olmazsa olmaz) ssdye önem ver.

Bu bütçeyle bence işlemciden daha önemli olarak ekran kartı seçimidir. Şu anda ekran kartına 1400 üstü bir para vermeyceksen altındaki tüm ekran kartlarını haswell rahatlıkla besler. Ekran kartlarının en sıkıntılı halinde dahi haswell %70 kullanımı bulmaz. Haswelli seç ekran kartı ve olursa(bence olmazsa olmaz) ssdye önem ver.
Mesela R9 380 ekran kartı için hangisini önerirsiniz?

Hocam bana sorarsan 380 alma :) Ama haswell yine işini çok rahat halleder. Ben kendim i7 4770 kullanıyorum r9 290la beraber. Daha oyunlarda %55 i geçtiğini görmedim vesselam. Ki 290 380 den daha güçlü. Yani haswell 4690 ve üstü derim.

Sizin için araştırdım biraz. Msi r9 380 için en iyi işlemci olarak i7 4690k yazmışlar. Bu site uzman kişilerce oluşturulmuş bir site. 2 yıldır takip ederim. K olması zorunlu değil, 4690 normal bile rahat rahat işinizi halleder.
2016-01-21.jpg

Yeni alınacak olan sistemlerde asla eski mimari önermiyoruz. DDR4 ve Skylake çıkmışken, sizce eski bir sisteme yatırım yapmak mantıklı mı? i3 6100 vs. bir sistem toplayabilirsiniz.

-- Bence şuan en mantıklısı 2500 TL'ye 2. el güzel sistemler almak. Haswell alacaksınız ama 2500 TL'ye 2. el harika 4790'lı, gtx 970'lı-960'lı vs. vs. sistemler bulabilirsiniz. Toplu halde acil para için satanlar internette dolu. Böylece iyi bir sisteminiz olur. Yok ben 2. el kullanmam derseniz eğer yukarda yazdığım gibi.

Şöyle bir örnek vereyim;

2005 model M5'e binmek mi? Yoksa 2015 model Fiat'a mı? Evet, biraz kullanımış. Ancak iyi durumdaysa neden olmasın? Testlerini yaparsınız ve öyle alırsınız. Yine de siz bilirsiniz tabii ki bunlar sadece öneri, fikir beyan ediyorum.

Ekran kartını idareten 750Ti alıp kalan bütçeyi işlemci anakarta aktarabilirsin. 750Ti ultra ayar olmasada tüm güncel oyunları oynatır. Ne zaman yeni mimari ekran kartı çıkar elindeki 750Ti satıp güncel üst seviye ekran kartı alırsın. Böylece sistemin daha uzun ömürlü olur.

Ekran kartını idareten 750Ti alıp kalan bütçeyi işlemci anakarta aktarabilirsin. 750Ti ultra ayar olmasada tüm güncel oyunları oynatır. Ne zaman yeni mimari ekran kartı çıkar elindeki 750Ti satıp güncel üst seviye ekran kartı alırsın. Böylece sistemin daha uzun ömürlü olur.
Bu fikir gerçekten cazip geldi teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı