Hat değerleri nasıl?

desperado38600

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2021
Mesajlar
229
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Valorant oynarken paket kaybı yaşıyorum. Bu hat değerleri kötü mü? Şöyle bir olay yaşanmıştı. Benim hattımın alabileceği Max. Hız 90Mbit olarak görünüyordu normalde. Bir ara modem IP almıyor diye arıza kaydı oluşturmuştum ve saha ekibi gelmeden sıkıntı kendi kendine çözülmüştü ama saha ekibi sabah gelip benim haberim olmadan hızımı 24Mbit'e düşürüyorlar. Bunu yaptıklarında modem arayüzüne bakıyorum ve bana atanabilecek maksimum hızın 25Mbit'e düştüğünü fark ediyorum. Buradan saha ekibinin atanabilecek maksimum hızı ayarlayabildiklerini fark ediyorum. Her neyse ben itiraz ediyorum bu olaya ve zor da olsa benim hızımı tekrar 75Mbit'e çıkarıyolar ama eskiden 90Mbit olarak gördüğüm Max. Atanabilir hız 76Mbit olarak görünüyor ve SNR margin değerim, sinyal zayıflaması değerim vs. eskisine göre çok daha kötü oluyor. Bu olaydan önce SNR margin değerim 11 idi. Şimdi bu saha ekibi bana gıcık olup beni kötü bir porta mı taktılar yoksa ne oldu ve nasıl çözerim bu durumu? Paket kaybı olayları da bu olaydan sonra başladı. Bunlar da şu anki hat değerlerim.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    17,1 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    10,5 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Alıntısı5.PNG
    Ekran Alıntısı5.PNG
    8 KB · Görüntüleme: 27
Ama altyapım bu olaydan önce zaten 90Mbit destekliyordu ve böyle sorunlarım yoktu. O zaman ben port değişikliği talep etmeliyim galiba. Müşteri hizmetlerini arayıp söylesem yaptırırlar mı port değişikliği?
 
Ama altyapım bu olaydan önce zaten 90Mbit destekliyordu ve böyle sorunlarım yoktu. O zaman ben port değişikliği talep etmeliyim galiba. Müşteri hizmetlerini arayıp söylesem yaptırırlar mı port değişikliği?
Müşteri hizmetleri sana biz öyle bir şey yapamıyoruz, ekiplere iletiriz onlar gerekli gördüğü şekilde sorununuzu çözecektir falan diyecek. Gelen adama anlat durumunu ve port değişikliği talep et. Yok diyorsan da hızını 50ye düşür, 48 dakikada o kadar CRC normal değil kopma yaşarsın.
 

Geri
Yukarı