Hat değerleri nasıl?

Yan binadaki bir komşunuzun ve kendi binanızda farklı bi katta oturan kişilerin de altyapısını sorgulamayı dener misiniz?
Bizim bina 28 numara ben 26 numarayı sorguladım sonuç bu.

Screenshot_20250707_222956.jpg

Bizim binayı D-1-2-3 sorguladığımda aynı benim sonuç çıkıyor.

Yan bina olmayabilir veya ankastreler farklıdır. Ama eminseniz kesinlikle iç hattınızda problem var. 160M gibi yakın bir mesafede 100Mbps bile zorlarsınız çünkü.
Yan bina no 26 olduğuna eminim resimini çektiğim yeşil kutu no 30 da ve biz o kutudan interneti alıyoruz. Bize o kutudan gelen siyah kablo direk eve giriyor ek vs olmadan direk modeme bağlanıyor. Sorunun bu kabloda bağlantıda mı var diyorsunuz?

17519171955044721180944543485401.jpg

Son düzenleme:
Bizim binayı D-1-2-3 sorguladığımda aynı benim sonuç çıkıyor.

Yan bina no 26 olduğuna eminim resimini çektiğim yeşil kutu no 30 da ve biz o kutudan interneti alıyoruz. Bize o kutudan gelen siyah kablo direk eve giriyor ek vs olmadan direk modeme bağlanıyor. Sorunun bu kabloda bağlantıda mı var diyorsunuz?

Eki Görüntüle 2530001
Aynı ankastreden bağlantı alıyorsanız aynı saha dolabına portlu olmanız yüksek ihtimal. Ek önermesem de bu ek tek başına bu kadar baltalayamaz hat kalitesini. Attığınız fotoğraftaki ankastreden evinize kadar gelen kabloda bir sorun var muhtemelen. Yada ankastrenin kendisinde.

Aynı ankastreden bağlantı alıyorsanız aynı saha dolabına portlu olmanız yüksek ihtimal. Ek önermesem de bu ek tek başına bu kadar baltalayamaz hat kalitesini. Attığınız fotoğraftaki ankastreden evinize kadar gelen kabloda bir sorun var muhtemelen. Yada ankastrenin kendisinde.
Altyapı sahibi TT ben interneti Millenicomdan alıyorum bir arıza kaydı oluşturup kontrol sağlamalılar o zaman.

Mavi kablo ile yeşil bağlı. Kırmızı ile kırmızı bağlı.

Altyapı sahibi TT ben interneti Millenicomdan alıyorum bir arıza kaydı oluşturup kontrol sağlamalılar o zaman.

Mavi kablo ile yeşil bağlı. Kırmızı ile kırmızı bağlı.
Kablo rengi ile işiniz yok. Aynı priz bağlantısında gibi DSL hattı da yön seçmez, polarite yoktur.

Direkt olarak internetim yavaş demek işe yaramayabilir. Benden bi taktik. Modemi kapatın, arayıp DSL ışığı yanmıyor deyin. Gelen teknisyene derdinizi anlatırsınız.

Telekomdan gelmişler ankastreye dokunmamışlar burası bu kadar destekliyor hızı 24 Mbps yaptırın öyle kullanırsınız demişler. 16 Mbps lik pakete geçtim SNR bir tutam düzeldi.

Eki Görüntüle 2540523
Farklı saha dolabına mı bağlısınız acaba yan bina ile? 75Mbps ile 24 arasında çok fark var. Kötü olmuş açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı