Hat değerlerim nasıl?

stormanql

Hectopat
Katılım
2 Mart 2019
Mesajlar
144
Çözümler
1
Hızım 75 Mbps ama Max 55 alıyorum.

dasdasda.PNG
 
Standart. 55Mbps internet sağlayıcı tarafından mı kilitli? Paketiniz nedir?

75 Mbps paketim ama bana gelen Max 55.

Standart. 55Mbps internet sağlayıcı tarafından mı kilitli? Paketiniz nedir?

Teşekkür ederim peki bu U0 u1 U2 falan onlar nedir?

Hattınız anlık olarak 72 Mbps gösteriyor.
Paketinizin hızını açsalar kopma yapar o yüzden size bu hızı veriyorlar.
Hat değerleriniz orta düzey.

Teşekkür ederim peki bu U0 u1 U2 falan onlar nedir? Bir de SNR değeri 22.9 diğer omu yoksa diğer yazan değerler mi?
 
Bu ş
75 Mbps paketim ama bana gelen Max 55.

Bu şekilde kopmalar ve tutarsızlıklar özellikle olabilir. Çünkü size verilen sinyal değeri kabaca 75Mbps'e göre veriliyor. Modemde kendini en iyi duruma alabiliyor. Mesele ben bu yüzden Keenetic marka modem aldım. Çünkü benimde hat değerlerim ulaşılabilir maksimum hız 83Mbps gibi, ama internet sağlayıcıları çoğu 35 ve 100Mbps paket veriyor. Ben de Comnet 100Mbps satın aldım, ve modem ayarlarından SNR Margin 9 dB yapıyorum ve bana ulaşan download hız 75-77Mbps oluyor, ve hiçbir şekilde tutarsızlık ve kopma, ping yükselmesi olmuyor. Diğer türlü yine modeme aynı değerler geliyor, ama işte bazen sorun yatıyor bu ayarı yapmadığım zaman. Belki sen de aynı şey olmayabilir tabii.
 
Bu ş

Bu şekilde kopmalar ve tutarsızlıklar özellikle olabilir. Çünkü size verilen sinyal değeri kabaca 75Mbps'e göre veriliyor. Modemde kendini en iyi duruma alabiliyor. Mesele ben bu yüzden Keenetic marka modem aldım. Çünkü benim de hat değerlerim ulaşılabilir maksimum hız 83Mbps gibi, ama internet sağlayıcıları çoğu 35 ve 100Mbps paket veriyor. Ben de Comnet 100Mbps satın aldım, ve modem ayarlarından SNR margin 9 dB yapıyorum ve bana ulaşan download hız 75-77Mbps oluyor, ve hiçbir şekilde tutarsızlık ve kopma, ping yükselmesi olmuyor. Diğer türlü yine modeme aynı değerler geliyor, ama işte bazen sorun yatıyor bu ayarı yapmadığım zaman. Belki sen de aynı şey olmayabilir tabii.

Eskiden 35 Mbps kullanırken daha çok kopma ve ping oluyordu. Ama 75 geçti geçeli 55'e sınırlı stabil olması açısından hiç sorun yaşamadım umarım yaşamam.
 

Geri
Yukarı