Çözüldü Hat Değerlerim Nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

curukelma

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, biliyorsunuz bir kaç gün önce Türknet Rezaleti diye konu açmıştım. Nihayet internetim bağlandı. Garip bir olayla karşılaştım. Nedense herkes pingim çok fazla oluyor akşam saatlerinde falan diyordu. Benim pingim 7, 11'in üstünü geçmedi. 12MBPS sabitlemişler sanırım internetimi. 4MBPS upload alıyorum garip şekilde. Altyapı sorguladığımda ise santralde çalışma olduğu gözüküyor. Hat değerlerim nasıl acaba.

Çözüm
@curukelma Şuan Türk Telekom altyapısında değilsiniz. Türknet'in YAPA altyapısındasınız, santrale yakın olsaydınız 30'dan daha fazla alma şansınız olacaktı fakat maalesef uzaksınız.
Bu arada CAT6 kablo çektirmenin esprisi aslında ankastre kutusundan ek yaparak değilde direkt bir şekilde modeme gelmesidir. Yani kablolarda sıkıntı olmasa bile bu işlemi yapmanızda fayda var. Tabi önceden modemi ankastre kutusuna götürüp orada test ederseniz daha iyi olur.
Hocam TTNET'te iken hat değerlerim mükemmeldi. Çok iyi alıyordum. Türknete geçince böyle oldu. Kablolarda sıkıntı yok geçen iç tesisat için ekip çağırdık kontrol ettiler. Tahminen 30-32mbps alırsın dedi max 35mbpsden. Kendi ekip ağzından dedi.

@curukelma Şuan Türk Telekom altyapısında değilsiniz. Türknet'in YAPA altyapısındasınız, santrale yakın olsaydınız 30'dan daha fazla alma şansınız olacaktı fakat maalesef uzaksınız.
Bu arada CAT6 kablo çektirmenin esprisi aslında ankastre kutusundan ek yaparak değilde direkt bir şekilde modeme gelmesidir. Yani kablolarda sıkıntı olmasa bile bu işlemi yapmanızda fayda var. Tabi önceden modemi ankastre kutusuna götürüp orada test ederseniz daha iyi olur.

Çözüm
@curukelma Destek kaydı açarsanız yardımcı olurlar.
Yani TürkTelekom'un alt yapısına geçmek istersem. Sadece port mu değiştirecekler? Biliyor musunuz hocam?
Bir şey soracağım TürkNet'in ve Extranet'in sitesinden sorgulattığımda niye çalışma var gözüküyor?

Son düzenleme:
Online işlemler menüsünden teknik bilgilerinin ekran görüntüsünü ve extranet sitesinden altyapı sorgulama sonucunu atar mısın?
Ben de türktelekom'un internetini kullanıyorum zaman zaman kopma ve donma videolar donuyor ya da tivibu tv izlerken donma oluyor bu sorun benim de bundan mı kaynaklanıyor nasıl öğrenebilirim? yardımcı olabilir misiniz?
1-ilk bahsettiğiniz online işlemler menüsü teknik bilgiler kısmını anlayamadım.
2-extranet sitesinden sorgulama sonucum; ekte paylaştım.

Dosya Ekleri

• 222.png
    3,8 KB · Görüntüleme: 20
Hocam fiber varsa Superonline'a uçun.

Hocam fiber varsa Superonline'a uçun.
Hocam şimdi ben bunun taahhüdünü 2-3 ay önce yaptım. cayma bedeli diye bir para çıkarırlar başıma şimdi durduk yere bu zamanda uğraşmak istemiyorum. Ayrıca hattımı nakil yaptırdım müşteri hizmetleri ile tutarsızlıklarından kaynaklanan sıkıntılar yaşamıştım fakat sonra bulunduğum bölge müdürlüğü'nde sağolsun derdimi anlattım adamlar ekip gönderip interneti hemen açtılar yani bu bakımdan ayıp olur diye istemiyorum kardeşim iptal edin de diyemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…