Çözüldü Hat Değerlerim Nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

curukelma

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, biliyorsunuz bir kaç gün önce Türknet Rezaleti diye konu açmıştım. Nihayet internetim bağlandı. Garip bir olayla karşılaştım. Nedense herkes pingim çok fazla oluyor akşam saatlerinde falan diyordu. Benim pingim 7, 11'in üstünü geçmedi. 12MBPS sabitlemişler sanırım internetimi. 4MBPS upload alıyorum garip şekilde. Altyapı sorguladığımda ise santralde çalışma olduğu gözüküyor. Hat değerlerim nasıl acaba.

Ekran Alıntısı.PNG

Hat.PNG

Çözüm
@curukelma Şuan Türk Telekom altyapısında değilsiniz. Türknet'in YAPA altyapısındasınız, santrale yakın olsaydınız 30'dan daha fazla alma şansınız olacaktı fakat maalesef uzaksınız.
Bu arada CAT6 kablo çektirmenin esprisi aslında ankastre kutusundan ek yaparak değilde direkt bir şekilde modeme gelmesidir. Yani kablolarda sıkıntı olmasa bile bu işlemi yapmanızda fayda var. Tabi önceden modemi ankastre kutusuna götürüp orada test ederseniz daha iyi olur.
Hat zayıflaması inanılmaz fazla ve kopma yaşamanız kaçınılmazdır. Bina içi tesisatının sağlıklı olduğunu ve internetin stabil çalıştığını söyleyemem. Hattınıza tanımlanan download hızı mevcut kapasiteyi aşmış. Aşmaması gerekiyor.

Hat zayıflaması değerlerin normalin üstünde teknik desteğe bildirmen lazım.
Hayır. Tesisatta bulunan kablo eklerini yenileyebilir (varsa). Bunun dışında tesisatta bulunan kablo eski veya kalitesiz ise yeni bir kablo çekilmeli. Cat-6 çekilebilir ve çok daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Sorun devam ederse de portla alakalı bir durum.

Hayır. Tesisatta bulunan kablo eklerini yenileyebilir (varsa). Bunun dışında tesisatta bulunan kablo eski veya kalitesiz ise yeni bir kablo çekilmeli. Cat-6 çekilebilir ve çok daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Sorun devam ederse de portla alakalı bir durum.
Türktelekom ADSL kullanırken hat değerlerim aşırı iyiydi. 16mbps max veriliyordu 14mbps falan alıyordum. Bina yeni 2-3 yıllık.
@curukelma Yapa'dasın ve santrale uzak olduğun için alabileceğin değerlerin maksimumunu alıyorsun o yüzden indirme hızın düşük olmasına rağmen upload'ın böyle. Sen yine de iç tesisatını yenile, daha da artar.
Yukarıda attım türknet değerlerini tekrardan.

Türktelekom ADSL kullanırken hat değerlerim aşırı iyiydi. 16mbps max veriliyordu 14mbps falan alıyordum. Bina yeni 2-3 yıllık.
O halde durumu müşteri hizmetlerine bildirin, sistemden kontrol etsinler. Sorun sistemden çözülemeyecek durumda ise tarafınıza bir teknik ekip yönlendireceklerdir. Gelen ekiplerden ölçüm yapmasını da isteyebilirsiniz. Hem modemden hem de ankastre tarafından.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı