Hat değerlerim nasıl?

mustafa ary

Decapat
Bu hat değerleri hakkında pek bir bilgim yok, ne anlama geliyor bilmiyorum. Değerlerim nasıl beni aydınlatır mısınız? İnternetim TürkNet 35/6 Mbps indirme yaparken maksimum 3.5 MB/sn alıyorum normal mi?

modem .png

Mbps ile indirme hızı farklıdır. Değerler hemen hemen normal. Fakat 4-4.2MB/sn'ye kadar çıkabilmeli.
Mbps'yi 8'e bölerek hızınızı bulabilirsiniz. Ufak kaymalar anlık durum vs. normaldir diye düşünüyorum.

Mbps ile indirme hızı farklıdır. Değerler hemen hemen normal. Fakat 4-4.2MB/sn'ye kadar çıkabilmeli.
Mbps'yi 8'e bölerek hızınızı bulabilirsiniz. Ufak kaymalar anlık durum vs. normaldir diye düşünüyorum.

İndirme yaparken hiç 4m/sn görmedim zaten indşrme yaparken çok dalgalı bir bakıyorsun 2MB bazen kb/snye luyor.
35 Mbps internetiniz olup 3.5MB/sn indirme garip. İndirme hızınız en az 4 MB/sn olmalı.

Aynı soruyu TürkNet'e bende iletiyorum hiçbir sorun yok binanızın hattını değiştirin diyorlar.

Değerler gayet iyi, sorun yok. Santrale yakınsınız ama çok aşırı da yakın değilsiniz. Hat değerlerinde görülen 65 Mbit'i kopma olmadan alabilirsiniz. 65 Mbit tanımlandığında SNR 8.2 üstünde olacaktır ve 7-8 MB/s civarı indirme hızınız olur. Speedtest yaptığınızda 59-60 Mbit çıkar, VDSL'nin doğası gereği kayıp olur.

Online İşlemler > Paket Kullanım > İnternet Paket Değişikliği > 75 Mb'e kadar paketi seçin. Yoğunluğa göre yarın veya ertesi gün hızınız yükseltilir.

Aldığınız indirme hızı dosyanın kaynağına göre değişebillir. Buradan Very Large File (1GB)'ı IDM ile indirin. 4 MB/s civarı görürsünüz.

Ben de TürkNet kullanıyorum. Upload genelde 7 Mbps, download 34 Mbps oluyor. İndirme yaparken 4.3 Mb/s gördüm. Ortalama 4 Mb/s. Bence iyi değerler.

Beyler modem üzerinden test yapınca böyle hatalar alıyorum hep acaba modem mi arızalı?
hız test.png

Değerler gayet iyi, sorun yok. Santrale yakınsınız ama çok aşırı da yakın değilsiniz. Hat değerlerinde görülen 65 Mbit'i kopma olmadan alabilirsiniz. 65 Mbit tanımlandığında SNR 8.2 üstünde olacaktır ve 7-8 MB/s civarı indirme hızınız olur. Speedtest yaptığınızda 59-60 Mbit çıkar, VDSL'nin doğası gereği kayıp olur.

Online işlemler > paket kullanım > internet paket değişikliği > 75 MB'e kadar paketi seçin. Yoğunluğa göre yarın veya ertesi gün hızınız yükseltilir.

Aldığınız indirme hızı dosyanın kaynağına göre değişebillir. Buradan Very large file (1GB)'ı IDM ile indirin. 4 MB/s civarı görürsünüz.

Sağ ol kanka ilk başta 2.5MB'ta takıldı sonra yavaş yavaş arttı 4.300'lerde geziyor. Ama benim tek büyük olan sorunum ping 48 pingim var düşürmek için neler yapabilirim.
idm.png

Ben de TürkNet kullanıyorum. Upload genelde 7 Mbps, download 34 Mbps oluyor. İndirme yaparken 4.3 Mb/s gördüm. Ortalama 4 Mb/s. Bence iyi değerler.

7 Mbps upload mı? Ben 6'yı alamıyorum Max 5.6 alıyorum herhalde altyapınız yeni.

Dosya Ekleri

• hız test.png
    hız test.png
    12,9 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı