Hat devir işlemi sırasında alınan ücret nedir?

Mustafakrk12

Centipat
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. Bugün Turkcell bayisinden hat devir işlemi gerçekleştirdim. Hat devir ücreti ve diğer vergilerim faturama yansıdığı halde bayi benden 500 TL nakit istedi. Bunun karşılığında fiş fatura vb vermedi. 500 TL'yi yeni hat işlemi için istediklerini söylediler. Turkcell ile konuştuğumda böyle bir ücretin alınmaması gerektiğini söylediler. CİMER'e şikayet ettim ama elimde kanıt için belge yok sadece o saatteki kamera kayıtları var. Nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Yapılan işlemde ödediğiniz tutar, özel iletişim vergisi ödemişsiniz, artı olarak yıllık ruhsat bedeli ödemişsiniz. Yani ödediğiniz tutar vodafone a değil, hazineye gidiyor.
 
Faturaya çıkan vergiyi biliyorum. Ama şube ekstradan 500 tl aldı ve fiş vermediler.
O halde bulunduğunuz yerde en yakın Vergi Dairesine gidin, şikayet edin. Mali olarak her yapılan işlemin karşılığı belgelenmek zorunda. O belge sizin kanıtınız olacak, haricinde ödeme almadık diyebilirler, ki derler.
 
Hocam bayiye ödeme yaptıysanız operatör şirketine bayiyi şikayet ederek verdiğiniz parayı geri alabilirsiniz. 3 gün beklemenin ardından bugün paramı alabildim. Sadece faturaya aylık yansıması gereken miktar yansıyacak.
Turkcell mağazasına ödeme yapmadım.

Benim adıma 1 hat almıştık 5 temmuzda. 31 ağustosta eşimin üstüne yapmak istedim. Yeni aboneliği iptal ve devirle beraber 900 liralık fatura çıktı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı