Hat kalitem nasıl?

• Konuyu başlatan AESA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 527

AESA

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Psikoloji
Hattımı TürkNet'e taşıdım, açtığım kayıta 3 gün sonra geri dönüş yaptılar. Daha evrakları bulamıyorlar benden kargo takip numarası istediler, bunlarla nasıl olacak bilmiyorum. Neyse uzun lafın kısası benim hattımın 85 Mbps desteklediğini ve 75 Mbps alabileceğimi söylüyorlar. Bende modemde Max 41 alabilirim yazıyor diyorum ama bana onun önemi yok, biz verirsek hız gelir dedi. SNR ve diğer değerlerim nasıl? SNR sınırı TürkNet için kaç olmalı? Port değiştirseler bu hız artar mı? Önceden 70'lerdeydi ama sonra Telekom kaliteli portları çaldı böyle düştü. NetSpeed müşteriye sahip çıkamıyor ve hakkını koruyamıyor bu yüzden gidiyorum. Geceleri kopuyor ve günlük 5-10 anlık 1 Dk'lık kopma oluyor. TürkNet'e geçerek yağmurdan kaçarken doluya tutulacağız anlaşılan.

hat kalitesi. .jpg

srdd1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hay zayıflaması 0 ama ulaşılabilir hız düşük kalmış ve SNR'ın hat zayıflaması ile alakası yok. Çünkü;

Mevcut SNR'a bakınca en baba 50 Mbps hızı anca alırsınız. Bu bir noktada sorun olduğunu gösterir.

Önce iç tesisatı kontrol ettirin derim. Hat zayıflaması 0 olan birinin ulaşılabilir hızı 120 Mbps civarında olmalı.

Hay zayıflaması 0 ama ulaşılabilir hız düşük kalmış ve SNR'ın hat zayıflaması ile alakası yok. Çünkü;

Mevcut SNR'a bakınca en baba 50 Mbps hızı anca alırsınız. Bu bir noktada sorun olduğunu gösterir.

Önce iç tesisatı kontrol ettirin derim. Hat zayıflaması 0 olan birinin ulaşılabilir hızı 120 Mbps civarında olmalı.
Yalın İnternet kullanıyorum, ankastre kutusu evin 20 metre yan tarafında direkten geliyor. Direkten direğe siyah telekom dış hat kablosunu aktarıp oradanda eve geliyor, çelik kapının üstünü delip koridora geçirdim. Kutuların ağzı açık ve sürekli yağmur rüzgar vuruyor, oradan oksitlenme yapabilir mi? şimdi benim ne yapmamı önerirsiniz?. İç tesisatımda sorun yok çünkü iç tesisat diye bir şey yok, sadece siyah telekom kablosu var ve bu kablo 60 metre vardır. 2 katlı bahçeli ev ve 50-60 metre bakır kablo dışında bir şey yok, kablo direk modeme giriyor. 50 metre bakır kablonunda hızı düşüreceğini sanmıyorum, en az 80 mbps kadar taşıyabilir az çok tecrübem var.

O siyah kablo piyasadaki en kaliteli kablo ama ankastreye su girdiği için uç kısmı paslanmıştır.

Hat zayıflamasının 0 olmasına rağmen SNR düşük kalma nedeni, o su alan ankastre kutusu.

Bir mail adresi paylaşacağım, ona kutunu fotoğraflarını çekip atın. Durumu izah edin. Su aldığı için oksitlendiği söyleyin. Ankastrenin binanın içine alınmasını talep edin. Belki işe yarar.

O kısma TT harici erişim yasak olduğu için düzelttirmek için uğraşmanız gerekli. Sürekli taciz edercesine günlük mail atın. İşe yaracaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
O siyah kablo piyasadaki en kaliteli kablo ama ankastreye su girdiği için uç kısmı paslanmıştır.

Hat zayıflamasının 0 olmasına rağmen SNR düşük kalma nedeni, o su alan ankastre kutusu.

Bir mail adresi paylaşacağım, ona kutunu fotoğraflarını çekip atın. Durumu izah edin. Su aldığı için oksitlendiği söyleyin. Ankastrenin binanın içine alınmasını talep edin. Belki işe yarar.

O kısma TT harici erişim yasak olduğu için düzelttirmek için uğraşmanız gerekli. Sürekli taciz edercesine günlük mail atın. İşe yaracaktır.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, şimdi Türknet'e geçmeyi bekliyorum. Evrakları gönderdim ulaştı ve aktivasyon 2-3 gün sürer. Netspeed portlara sahip çıkamıyor, sürekli bir değiştirme kaosu dönüyor. Buradaki telekom çalışanları tam bir çakal. Mail atacağım, zaten insafı varsa ilk görüşte bu ne böyle diye söver ve yaptırır. Bütün sokağa bir ankastre kutusundan internet veriliyor, örümcek ağı gibi direkten direğe bağlayıp oradan evlere uzatmışlar. Regletler pas içinde mahvolmuş, kablolar oksitlenmeyi geçtim artık pas tutmuş. Bakalım ne olacak... bedevi firmadan çok şey istemiyoruz ama onuda yapmıyorlar. Para istese verip yaptırırm o derece ama oda yok. TTNet'i arıyorum bana fiber var diyorlar, insanları aptal yerine koyup VDSL bağlantısını fiber diye yutturuyorlar. Lanetlik bir firma, bunlara altyapıyı telekominasyonu sattık.

Saha elemanlarının bunu rapor etmesi ve şimdiye çoktan yapılması gerekiyordu. Bana dokunmayan yılan kafası...
10 yıldır böyle ve değişen bir şey yok, bakalım durum ne olacak. Bir hat daha var bunada bakar mısın hocam? bunun değerleri nasıl.
Adsız.png

Müstakil binada ankastre kutusu sorunluysa eğer şunu yapabilirsiniz.

Türk Telekom firmasına ait altyapı kablosu bina içine kadar giriyorsa eğer ucuna cat 6 veya cat 7 kabloyu ek yapıp modeme ulaştırmak bir seçenek.

Ankastre sadece saha ekibinin ölçüm yapmasında kolaylık sağlıyor başka bir halta yaradığını görmedim.

Ankastre olmadan kime hangi renkteki kablo gittiğini biliyorsanız hiç sorun yaşamazsınız.

Benim evimde Türk Telekom firmasına ait kablo modeme kadar geliyor. Ancak saha dolabı ile modem arasında bir ankastre var. Komşu binadan çekili bana gelen kablo.

BTK hizmetine göre her binada ayrı hat ve ankastre olacak şartları olsa da Türk Telekom eski hatları düzeltmek ile alakalı hiçbir işlem yapmıyor.
Fiber çekiliyor ama dağıtım yok.

Müstakil binada ankastre kutusu sorunluysa eğer şunu yapabilirsiniz.

Türk Telekom firmasına ait altyapı kablosu bina içine kadar giriyorsa eğer ucuna cat 6 veya cat 7 kabloyu ek yapıp modeme ulaştırmak bir seçenek.

Ankastre sadece saha ekibinin ölçüm yapmasında kolaylık sağlıyor başka bir halta yaradığını görmedim.

Ankastre olmadan kime hangi renkteki kablo gittiğini biliyorsanız hiç sorun yaşamazsınız.

Benim evimde Türk Telekom firmasına ait kablo modeme kadar geliyor. Ancak saha dolabı ile modem arasında bir ankastre var. Komşu binadan çekili bana gelen kablo.

BTK hizmetine göre her binada ayrı hat ve ankastre olacak şartları olsa da Türk Telekom eski hatları düzeltmek ile alakalı hiçbir işlem yapmıyor.
Fiber çekiliyor ama dağıtım yok.
Bizim sokak 2 katlı müstakail evlerden oluşuyor. Arka cadde ve ön cadde, kentsel dönüşümle tamamen apartman çöplüğüne dönüşmüş durumda. Şehirde her yere kabin yaptılar ama bizim buraya uğrayan yok. BTK takan mı var? 20 gün internetim gitti, aradım sövdüm saydım ama bana sorun sizde denildi. Modem yok diyorum bana modeminiz internet alıyor dediler, bende kabloyu kestim. Tekrar aradım yine bana modeniniz interneti sorunsuz alıyor dedi bende olaaa hani kabloo dedim :) kestim attım kabloyu nasıl oluyor bu deyince ekip gönderdiler. Gelen çakal ekip sabahın köründe gelmiş, bende yakaldım ve dedim neymiş sorun? biz buraya bakmıyoruz, buraya gelen ekip sizin hattı başkasına takmış dedi. Bu nasıl oluyor demeden bırakıp kaçtılar. BTK'ya şikayet ettim, ne faturadan düştüler nede aradılar sordular. Buda güzel bir hikaye işte. TTNet'i aradım fiber var diyor ama ortada ne fiber kutusu var nede fiber kablosu. Daha ankastre kutusu yok ne fiberi, hepsi palavra yalan dolan. :) Ankastre kutusunun resmini çekip atacağım ama değişen bir şey gene olmayacak. Bu arada sistemde santral ile aramda 7 metre var gözüküyor ama ben kabin falan göremiyorum. Ankastre kutusu arka caddedki kabine bağlı diye öyle gözüküyor olmalı.

10 yıldır böyle ve değişen bir şey yok, bakalım durum ne olacak. Bir hat daha var bunada bakar mısın hocam? bunun değerleri nasıl.
Hat tam limitte. Bundan fazlasını alamaz gibi gözüküyor.

Dowland ve upload kısmı arasında uçurum var. Hat zayıflaması yönünde sıkıntı var gibi.

Bu şekilde sağlıklı çalışır elbet ama daha yüksek hız imkanı var. Tabii kağıt üstündeki veriler ile gözüken durum bu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı