Hatasız Çökme Sorunu

Tremeslay

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Arkadaşlar başlıkta da yazdığım üzere oyunlarda herhangi bir fps düşmesi olmaksızın stabil oynarken bir an oyun donuyor ve hata vermeden kapanıp masaüstüne atıyor. Tabi böyle kapanınca oyun otomatik "ticket atar mısın abi hayırdır inşallah" diye soruyor ama hatadan sayılmaz herhalde bu. Sistemim daima güncel. Korsan oyun oynamıyorum yani virüs sorunu yok. 2 3 hafta kadar süre önce en güncel windows ile temiz kurulum da yaptım. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Sebepler neler olabilir acaba?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Yüklediğin programlardan yada sürücülerden kaynaklanabilir. Bende aynısını Deep Freeze yapıyordu bazı oyunlara. Oyunu oynaman için minimum kurman gereken şeyleri kur. Windows format at Sürücüleride ya en günceli kullan zaten en günceli kullanıyorsan eski sürümlerine düşür.

Merhabalar.
Arkadaşlar başlıkta da yazdığım üzere oyunlarda herhangi bir fps düşmesi olmaksızın stabil oynarken bir an oyun donuyor ve hata vermeden kapanıp masaüstüne atıyor. Tabi böyle kapanınca oyun otomatik "ticket atar mısın abi hayırdır inşallah" diye soruyor ama hatadan sayılmaz herhalde bu. Sistemim daima güncel. Korsan oyun oynamıyorum yani virüs sorunu yok. 2 3 hafta kadar süre önce en güncel windows ile temiz kurulum da yaptım. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Sebepler neler olabilir acaba?
Teşekkürler.
Windows günlüklerini kontrol et.

Windows günlüklerini kontrol et.

Çökme olduğu zamanki günlüğü değil mi? Doğru diyorsun hiç aklıma gelmedi. Onu bir kontrol edeyim bir dahaki sefere.
Yüklediğin programlardan yada sürücülerden kaynaklanabilir. Bende aynısını Deep Freeze yapıyordu bazı oyunlara. Oyunu oynaman için minimum kurman gereken şeyleri kur. Windows format at Sürücüleride ya en günceli kullan zaten en günceli kullanıyorsan eski sürümlerine düşür.

Sürücüler dışında program namına kullandığım bir şey yok gibi. Çoğu zaten kapalı. Arkada çalışanlarsa sürücülerin uzantıları. Uzun süredir devam ediyor. Bir ara psu'dan şüphelendim, ekran kartından mı diye baktım onda da yok bir şey sıcaklık falan olarak gayet iyi. Çözemedim ya. Bir de örnek vermek gerekirse mesela NFS Heat'de sinematik girince sahne girerken 1 2 kere düştü. Onun dışında RDR 2'de çok çektim zaten. Ama onda oyun sorunlu diye dikkate almadım. NFS'de de yapınca danışayım dedim.

Son düzenleme:
Çökme olduğu zamanki günlüğü değil mi? Doğru diyorsun hiç aklıma gelmedi. Onu bir kontrol edeyim bir dahaki sefere.

Sürücüler dışında program namına kullandığım bir şey yok gibi. Çoğu zaten kapalı. Arkada çalışanlarsa sürücülerin uzantıları. Uzun süredir devam ediyor. Bir ara psu'dan şüphelendim, ekran kartından mı diye baktım onda da yok bir şey sıcaklık falan olarak gayet iyi. Çözemedim ya. Bir de örnek vermek gerekirse mesela NFS Heat'de sinematik girince sahne girerken 1 2 kere düştü. Onun doşında RDR 2'de çok çektim zaten. Ama onda oyun sorunlu diye dikkate almadım. NFS'de de yapınca danışayım dedim.
Eski çökmeler de kayıtlıdır onları bulun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı