Hatsan Turcar Airtact tüfeğe daha ağır mermi takmak

burakozgan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, iyi günler herkese. şimdi ben 2 yıl önce, 2020'nin Ağustos ayında internetten Hatsan Turcar Airtact 5.5 mm diye bir havalı (yaylı) tüfek aldım yani yayla havayı itiyor.

2.5 kg basınç yapıyordu, bir ara sitesinden bakmıştım galiba. Bu tüfekle şu ana kadar net 2500 1 gramlık pellet sıkmışımdır. Belki 2500 üzerinde de olabilir. Yayını hiç değiştirmedim, gücünü, hedefleri vurmada sıkıntı yaşamadığım için. Dürbün olmadığından yetiyor da zaten en fazla vurabileceğim şey 10 20 belki taş çatlasa 30 metre ötedeki hedef.

Dün 1.68 gramlık bir pellet aldım (0.68 gram daha ağır), Solid diyorlar, uzak mesafelerde isabeti artırıyormuş. Benim havalı tüfeğin özellikleri yukarıda yazılı. Sizce merminin hız çok düşer mi? Ya da benim vurabileceğim mesafe yani 10 20 30 metrede sıkıntı çıkarır mı 1 gramlık pellete kıyasla.
Merhaba, iyi günler herkese. Şimdi ben 2 yıl önce, 2020'nin ağustos ayında internetten hatsan turcar airtact 5.5 mm diye bir havalı (yaylı) tüfek aldım yani yayla havayı itiyor.

2.5 kg basınç yapıyordu, bir ara sitesinden bakmıştım galiba. Bu tüfekle şu ana kadar net 2500 1 gramlık pellet sıkmışımdır. Belki 2500 üzerinde de olabilir. Yayını hiç değiştirmedim, gücünü, hedefleri vurmada sıkıntı yaşamadığım için. Dürbün olmadığından yetiyor da zaten en fazla vurabileceğim şey 10 20 belki taş çatlasa 30 metre ötedeki hedef.

Dün 1.68 gramlık bir pellet aldım (0.68 gram daha ağır), Solid diyorlar, uzak mesafelerde isabeti artırıyormuş. Benim havalı tüfeğin özellikleri yukarıda yazılı. Sizce merminin hız çok düşer mi? Ya da benim vurabileceğim mesafe yani 10 20 30 metrede sıkıntı çıkarır mı 1 gramlık pellete kıyasla.

Geldi mermi bir sıkıntı yok denedim pointed 1 gram mermilerle aynı hızda gibi dediğim gibi tüfeğin kendi nisancıgını kullandığım için bende etki etmedi 10 20 metreye atıyorum zaten hız falan düsmedi isabetide arttı sanki bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı