Hattın kaldıracaği hız nasıl öğrenilir?

Her 3 Mbps 1 SNR değeri aşağı çeker. Sağlıklı bir hatta olması gereken değer budur. Yani bu SNR ile sorun yaşamadan iyi bir internet kullanmak istiyorsan senin limitin 80 Mbps. Hattın 80 Mbps sabitlendiğinde SNR değerin 10'a düşmesi gerekir. Bir hat SNR 8 ve aşağısında sıkıntılar çıkarmaya başlar. Yoğun kullanım zamanlarında gürültüden etkilenmesi için ufak bir pay bırakılması gerekir, bu yüzden 10 SNR benim gözümde en düşük görülebilecek değer olması gerekir. Çünkü gürültü esnasında aşağı düşmesi ihtimali için pay bırakılmalı. @rtakak Bir saat önce onun konusunda ona cevap yazmıştım ama maalesef sildiler. Hat değerlerinde maximum 42 Mbps alınabilir değeri çıkan birinin benimde değerlerim bu arkadaş ile aynı ama 42 Mbps'yi geçemiyorum demesi ayrı bir cehalettir. Uğraşmaya değmez, salla gitsin. Yeni CAT5 çekilmiş ama ufak bir problem var gibi. Çünkü alınabilir maximum değer ile SNR tam doğru orantılı değil.

Son düzenleme:
Bu konuyu bende merak ediyordum bir kaç firma ile görüştüm, bunu öğrenmenin tek yolu bağlantı kurup denemen başka yolu yok.
Genelde problem olmaz ama santrale uzaklık, İnternet kablosunun uzunluğu ve kalitesi, iç tesisatın kalitesi gibi durumlar alacağın hızı etkileyebilir.
www.extranet.com.tr/altyapi bu linke gir ve gerekli alanları doldurup sorgulat çıkan sonucun ekran görüntüsünü alıp paylaş genel sistemde ne kadar gözüküyor onuda görelim.
Hattım VDSL2 olup 35Mbps hızım mevcut fakat kontrol ettirdiğimde aşağıdaki veriler karşıma çıkıyor. Extranet'e kalsa yanmışız :)
Screenshot_2.jpg

Hattım VDSL2 olup 35Mbps hızım mevcut fakat kontrol ettirdiğimde aşağıdaki veriler karşıma çıkıyor. Extranet'e kalsa yanmışız :)
Eki Görüntüle 322959
Ben 3 arkadaşımı 3 farklı kaynaktan test ettim hepsi aynı çıktı dediğim gibi burasına bakarak kesin sonuç alınır demiyorum sadece sağlama açısından iyi, önemli olan modem arayüzünde ki değerlerdir ve müşterisi olmak istediğin firmanın verdiği değerlerdir. Sosyal'de okumadan anlamadan çok cevap veren var neden böyle burası bilmiyorum ama neyse önemli değil.

Ben 3 arkadaşımı 3 farklı kaynaktan test ettim hepsi aynı çıktı dediğim gibi burasına bakarak kesin sonuç alınır demiyorum sadece sağlama açısından iyi, önemli olan modem arayüzünde ki değerlerdir ve müşterisi olmak istediğin firmanın verdiği değerlerdir. Sosyal'de okumadan anlamadan çok cevap veren var neden böyle burası bilmiyorum ama neyse önemli değil.
Benimkisi latife idi kusuruma bakmayın, söylediklerinizde haklısınız. Tek bir kaynağa bağlı kalmamak lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı