Hava harp okulu vs sivil üniversite

erennlsn

Hectopat
Daha fazla  
18 yaşıma kadar tek hayalim askeri pilot olmaktı ancak yeterli puanı alıp iş ciddiye bindiğinde okulun zorluklarını fark etmeye başladım. 5 yıl boyunca askeri düzen ile ağır bir eğitim göreceğim ama sonuçta çok nitelikli bir birey olarak okuldan çıkacağım. 19 yaşımdan 25 yaşına gençliğimi yaşayamamış olacağım sonuçta geri kalan hayatım da zaten askerlik olacak. Sivil üniversite düşünürsem eğer yazılım okumayı düşünüyorum.

Yazılıma ilgin varsa bu işi severim diyorsan peşine git, sivil hayat iyidir. Burada önceliğini belirlemen lazım biz ne desek boş, askeriyede hiyerarşik düzen vardır buna uyum sağlamak kolay değildir bunu yapabilecek misin? Askeriye çocukluk hayalim demişsin ama işin detayına inince cayma raddesine geliyorsan yeterince istemiş misin tartışılır. Başlayıp sonra pişman olma, gençlik yıllarım heba olacak kısmına gelirsek evet askeri düzende eğitim alacaksın ama dışarıda boş boş sürtüyor bu yaş aralığının çoğu yani emin ol bunlardan iyi bir şey yapıyor olacaksın. Zamanında ben de çok askerlik istedim ama sonra dediğin gibi işin ciddiyeti, hayatın gerçekleri bir araya geldi ve vaz geçtim. Şu an üniversitedeyim evet üniversite hayatı iyidir okuduğum bölümü de seviyorum ama siz yazılıma gidince mutlu olacak mısınız? Askeriye içinizde ukte akalacak mı? Bu sorulara cevap verin öncelikle, meslek hayatı uzun bir süreç ve imkanınız varsa seveceğiniz işe yönelin. Hayallerimin peşine gideceğim diye de bazı gerçekleri göz ardı etmeyin, fazla hayalperest olmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı