Hava Harp Okulu'na nasıl girilir?

keremasaan

Decapat
Daha fazla  
Lise 3'e geçtim. TYT kitaplarınıda yaz tatili sonu çözmüş olacağım. MSÜ'de iyi bir sıralama yapacağımı düşünüyorum. Aynı zamanda TYT AYT'de iyi sıralama yapacağımı düşünüyorum, küçüklükten beri hava harp hayalim var. Mülakat nasıl oluyor, elenme durumunda açıkta mı kalıyoruz yoksa üniversiteye geçebiliyor muyuz? Geçemezsek mezuna mı kalıyoruz? Bana detaylı olarak anlatabilecek biri olursa sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Ortopediye randevu alıp omurganıza baktırın. Eğrilik durumunda elenirsiniz. Hazır zamanınız varken düzeltilebilir. Hava Harp Okulu için ortalama 70 net yapmanız okula girmenize yeterli olur. Yine de daha iyi netler girme potansiyelinizi arttırır. Spor, sağlık, psikomotor ve sözlü mülakattan oluşan bir süreciniz olacak. Bu sürece kadar gündelik şınav, mekik ve koşu çalışmanız yararınıza olur. Geçemezseniz seneye şansınızı tekrar deneyebilirsiniz. Tabi ki YKS ile de tercih yapabilirsin. İnternette mülakat örnekleri vardır izleyebilirsiniz.

Harp Okulu mülakatları ile YKS tercihlerinin birbiriyle alakası yok. Elensen dahi YKS'den tercih yapabilirsin. Mülakat ise sırasıyla spor, psikomotor, sözlü ve sağlık olmak üzere 4 aşamadan oluşuyor, ilk gün spor mülakatı, geçtiysen sonraki gün psikomotor, psikomotoru geçtiysen sonraki gün sözlü, sözlüden de geçtiysen belirlenen hastaneye sevk ediliyorsun ve sağlık kurulu macerası başlıyor. HHO'nun sağlık şartları diğer harp okullarına göre kusura daha az müsait. Bunların 4'ünden de geçmen gerekiyor. Benim tavsiyem MSÜ ve YKS puanını yüksek tutman çünkü sporda düşük puan yapman durumunda sınav puanın toparlar.

Ek olarak psikomotor testi için YouTube üzerinden araştırma yapıp oyunların mantığını az çok anlamanı öneririm. Uçak yön testi, sayı-nokta testi, irtifa testi gibi birden fazla oyun var ve bunlar el, ayak ve göz koordinasyonu olmadan yapılmıyor.

İlk gün spor mülakatı, geçtiysen sonraki gün psikomotor, psikomotoru geçtiysen sonraki gün sözlü, sözlüden de geçtiysen belirlenen hastaneye sevk ediliyorsun ve sağlık kurulu macerası başlıyor.
Sanırım bu olay eskisi gibi değil, tabi gidenler bilenler de aydınlatabilir ama eskisi kadar uzun olmadığını duymuştum. Süreç artık daha hızlı ilerliyor.

Sanırım bu olay eskisi gibi değil, tabi gidenler bilenler de aydınlatabilir ama eskisi kadar uzun olmadığını duymuştum. Süreç artık daha hızlı ilerliyor.
1-2 sene önce böyleydi, değiştiğinden haberim yok ama mantıksal olarak bakarsak yine bunlardan herhangi ikisinin aynı gün olma ihtimali yok gibi. Sözlü erken biterse direkt hastaneye gidilebilir, bu süreci hızlandırır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı