Hava harp okulunda nasıl okunur?

Briann0

Hectopat
Merhaba, ben şu anda Lise 2'ye giden bir arkadaşınızım. Küçüklüğümden beri pilot olma hayalim vardı. LGS'de sonuçlarımı yüksek bekliyordum hatta iyi bir Fen Lisesine bile gidebilecektim. Ne yazık ki Matematikte bir soruyu kaydırmam bütün planları değiştirdi. Sizce Anadolu Lisesinden Hava Harp Okulu'na gidilir mi? Katılmak için şartlar neler? Eğitimi nasıl? Her giren pilot olabiliyor mu yoksa farklı dallara da mı ayrılıyor? Bir yerde okumuştum pilot olmak için zengin olmanız gerekir diye böyle bir durum cidden var mı? Nasıl bir eğitim süreci işleniyor? Hangi sınavlara girmem gerekiyor? Okuyarak tecrübe etmişlerden bilgilenmek isterim teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HHO girdinmi çıkamazsın ona göre karar ver
Girmeside çok zor mülakatı geçiceksin ayrıyeten parmağındaki tırnak bile yamuksa almazlar
Başarılar diliyorum sana

Öncelikle, Anadolu Lisesinde bir tık daha kolay, eğer sayısalın iyi ise sıkıntı yok, vücudunu her zaman iyi tutmaya çalış spor yap, derslerine çalış ve gözlerini sakın sakın bozma. Son senende MSÜ sınavına gireceksin ve eğer puanın tutuyorsa Hava Harp Okuluna çağırılacaksın, mülakat çok önemli yapman gereken önemli hususlar var, iyi çalışmak, sağlık mülakatı, spor mülakatı vs. var bunları geçersen çağırılacaksın ve 1 aylık bir deneme sürecinden geçirilip tekrar sınava sokulacaksın, eğer başarılı olursan bir Hava Harp Okulu öğrencisi olursun.

Öncelikle 12. sınıfta MSÜ sınavına gimelisin. Orada HHO için alman gereken puanı alıp HHO'yu tercih listene yazmalısın. Bu süreçleri geçersen seni fiziki ve sözlü mülakata çağıracaklar. Fiziki mülakatın detaylarını MSÜ sitesinde bulabilirsin. Fiziki ve sözlü mülakatı başarılı şekilde geçersen hastaneye sevkini yapıyorlar ve detaylı sağlık testine giriyorsun. Orada da bir problem çıkmazsa HHO için gidip kaydını yaptırıyorsun. Okurken sadece pilotluk değil hava kuvvetleri içerisinde birçok farklı dalda görev alabilirsin, bu tamamen senin seçeceğim bölüme, ilgine ve becerilerine kalmış bir şey. Girince ilk 20 gün bırakabilme hakkın var, eğer 20 gün sonunda bırakmaya karar verirsen kaldığın gün boyu kadar devlet sana ne kadar gider yaptığını muhasebeleştirip senden bunun ödemesini yapmanı istiyor. HHO'da eğitimler çoğunlukla sayısal, ayrıca askeri dersler de görüyorsun doğal olarak.

hastaneden hastaneye koşuyon eskişehir ankarada ne zannediyorsunuz :D
kurula çıkıyon 12 tane doktor var 1 i hayır dese almazlar
ayak tabanlığından alınmayanlar var
bir sürü muhabbeti var bu arakdaş lise 2 daha askeriyenin sınavını geçmek kolay önemli olan mülakat ve sağlığı geçmk

Sınavı kazanmak çok mülakatı geçmek zor. Gözünüze ve belinize iyi bakın.

Öncelikle 12. sınıfta MSÜ sınavına gimelisin. Orada HHO için alman gereken puanı alıp HHO'yu tercih listene yazmalısın. Bu süreçleri geçersen seni fiziki ve sözlü mülakata çağıracaklar. Fiziki mülakatın detaylarını MSÜ sitesinde bulabilirsin. Fiziki ve sözlü mülakatı başarılı şekilde geçersen hastaneye sevkini yapıyorlar ve detaylı sağlık testine giriyorsun. Orada da bir problem çıkmazsa HHO için gidip kaydını yaptırıyorsun. Okurken sadece pilotluk değil hava kuvvetleri içerisinde birçok farklı dalda görev alabilirsin, bu tamamen senin seçeceğim bölüme, ilgine ve becerilerine kalmış bir şey. Girince ilk 20 gün bırakabilme hakkın var, eğer 20 gün sonunda bırakmaya karar verirsen kaldığın gün boyu kadar devlet sana ne kadar gider yaptığını muhasebeleştirip senden bunun ödemesini yapmanı istiyor. HHO'da eğitimler çoğunlukla sayısal, ayrıca askeri dersler de görüyorsun doğal olarak.

HHO için AYT'ye de girip puan alman gerekiyor demişti biri. Bu doğru mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı