Hava harp okulunda nasıl okunur?

Selamlar. Öncelikle MSÜ'ye gireceksiniz. Sonra YKS'ye yani hem TYT'ye hem AYT'ye.
Sonra ön sağlık var. Boy kilo yani.
Sonra sağlık var. Çoook detaylı.
Sonra FYT var. Şınav mekik ve koşu yani.
Sonra mülakat var. Normal, mülakat.
Sonra ADP verilir. ADP sırasına göre de çağırırlar intibaka. Sonra geçenleri de alıyorlar işte HHO'ya.

HHO için AYT'ye de girip puan alman gerekiyor demişti biri. Bu doğru mu?
Evet AYT şart Harp Okulları için.

Merhaba, ben şu anda Lise 2'ye giden bir arkadaşınızım. Küçüklüğümden beri pilot olma hayalim vardı. LGS'de sonuçlarımı yüksek bekliyordum hatta iyi bir Fen Lisesine bile gidebilecektim. Ne yazık ki Matematikte bir soruyu kaydırmam bütün planları değiştirdi. Sizce Anadolu Lisesinden Hava Harp Okulu'na gidilir mi? Katılmak için şartlar neler? Eğitimi nasıl? Her giren pilot olabiliyor mu yoksa farklı dallara da mı ayrılıyor? Bir yerde okumuştum pilot olmak için zengin olmanız gerekir diye böyle bir durum cidden var mı? Nasıl bir eğitim süreci işleniyor? Hangi sınavlara girmem gerekiyor? Okuyarak tecrübe etmişlerden bilgilenmek isterim teşekkür ederim.
Hayır her giren pilot olmaz. Senin seçimin ile alakalı değil sadece seçme öğrenciler pilot olabiliyor. 5 senenin sonunda pilot olan çok az, gerisi de Hava Kuvvetlerinde çeşitli sınıflara ayrılıyor. Yer subayı olursun yani.
Savaş uçağı pilotu olmak için zengin olmana gerek yok. Devlet sana mümkün olan bütün imkanları veriyor. Eğitimi iyidir, askeri disiplin var.
Seçeceğiniz alana göre hem akademik alan eğitimi hem de askeri eğitim alırsınız.
HHO'ya girmek KHO ve DHO'dan zor. Çünkü diğer iki okul için sadece "Askeri öğrenci olur" belgesi almanız lazım. Ama HHO bununla birlikte "Uçucu olur" onayı da istiyor. Bunun şartları daha da ağır.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla hem derslerimi iyi tutmam gerekiyor. Hem de sağlıma dikkat edip fiziğimi güçlendirmem gerekiyor. Aynı zamanda da sözlü mülakata gireceğim için soğuk kanlı olmam gerek ve panik yapmam lazım kısacası hem ders hem beden hem de psikolojik olarak yeterli olgunlukta olmam gerekiyor. Mülakatta ne tarz sorular soruluyor? Ayrıca yara izinden bahsetmiş bir arkadaşımız eski kız arkadaşım sağolsun kolumda diş izi var... Bu sebepten kalır mıyım? Ve gözlerimin ikisi de 1 numara sıkıntı olur mu? Çizdirirsek pilotluğa engel mi?

Anladığım kadarıyla hem derslerimi iyi tutmam gerekiyor. Hem de sağlıma dikkat edip fiziğimi güçlendirmem gerekiyor. Aynı zamanda da sözlü mülakata gireceğim için soğukkanlı olmam gerek ve panik yapmam lazım kısacası hem ders hem beden hem de psikolojik olarak yeterli olgunlukta olmam gerekiyor. Mülakatta ne tarz sorular soruluyor? Ayrıca yara izinden bahsetmiş bir arkadaşımız eski kız arkadaşım sağ olsun kolumda diş izi var... Bu sebepten kalır mıyım? Ve gözlerimin ikisi de 1 numara sıkıntı olur mu? Çizdirirsek pilotluğa engel mi?

Mülakat soruları değişkenlik gösteriyor, genel kültür, güncel olaylar, Atatürk ilke ve inkılapları gibi farklı konuların hepsinden sorular soruluyor, ayrıca neden asker olmak istiyorsun tarzı sorular da soruluyor. Diş izi problem olmayacaktır diye düşünüyorum. Göz numaran içinse MSÜ sitesinde yer alan sağlık şartlarına bakabilirsin. Orada detaylı bilgisi vardır.

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Biraz olsun aklımda oturmaya başladı ve umudum da arttı diyebilirim. Umarım hayallerimi gerçekleştirebilirim tekrar teşekkürler.

Merhaba, ben şu anda Lise 2'ye giden bir arkadaşınızım. Küçüklüğümden beri pilot olma hayalim vardı. LGS'de sonuçlarımı yüksek bekliyordum hatta iyi bir Fen Lisesine bile gidebilecektim. Ne yazık ki Matematikte bir soruyu kaydırmam bütün planları değiştirdi. Sizce Anadolu Lisesinden Hava Harp Okulu'na gidilir mi? Katılmak için şartlar neler? Eğitimi nasıl? Her giren pilot olabiliyor mu yoksa farklı dallara da mı ayrılıyor? Bir yerde okumuştum pilot olmak için zengin olmanız gerekir diye böyle bir durum cidden var mı? Nasıl bir eğitim süreci işleniyor? Hangi sınavlara girmem gerekiyor? Okuyarak tecrübe etmişlerden bilgilenmek isterim teşekkür ederim

Fiziksel ve sağlıksal yeterlilik şartları nedir?
Boy kilo alt üst sınırı var. Birtakım hastalıkların olmaması lazım (kronik hastalıklar vb.). Ben de bir zamanlar msü'ye girmek istiyordum ta ki gözlük takılana kadar. Spora ve fiziğine dikkat et.

HHO'da sağlıkta pek senlik bir durum yok kardeşim. Ortopedi'ye git omurganı ve ayağını ölçtür. Ayak tabanın 19°'den 1 derece düşükse kesinlikle elenirsin. Skolyoz ise her insanda var neredeyse. KHO ve DHO'da 5°'ye kadar kabul olunurken HHO'da 0° olmak zorunda. Skolyoz her insanda olur neredeyse, öyle ki 10-15 derece değilse doktor sana skolyoz var sende demez. İnatla ölçünüz de.

Anladığım kadarıyla hem derslerimi iyi tutmam gerekiyor. Hem de sağlıma dikkat edip fiziğimi güçlendirmem gerekiyor. Aynı zamanda da sözlü mülakata gireceğim için soğuk kanlı olmam gerek ve panik yapmam lazım kısacası hem ders hem beden hem de psikolojik olarak yeterli olgunlukta olmam gerekiyor. Mülakatta ne tarz sorular soruluyor? Ayrıca yara izinden bahsetmiş bir arkadaşımız eski kız arkadaşım sağolsun kolumda diş izi var... Bu sebepten kalır mıyım? Ve gözlerimin ikisi de 1 numara sıkıntı olur mu? Çizdirirsek pilotluğa engel mi?
Güncel bilgiler sorabilirler. Terör konusunda soru sorabilirler. Genel kültür sorarlar. Bir arkadaşa hiç sevgilin oldu mu demişler. Psikolojini test edecek sorular kesin sorarlar. Bu arada gözün 1 derece üstü olursa elenirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı