Hava sirkülasyonu

goodtofell

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2013
Mesajlar
1.076
Arkadaşlar bu konudan bir daha açmıştım ama anlamamıştım. Hava sirkülasyonunun iyi olması için nasıl olmalıdır fan'lar ?


Bu led'ler böyle mi olmalı ? Yoksa tam tersimi ?

rlkz1.jpg




Bu kasa kapak fan'ıda böyle mi olmalı ?

http://p1308.hizliresim.com/1d/k/rlkzs.jpg

Arkadaşlar nasıl olacak'sa detaylı'ca anlatırsanız çok sevinirim.
 
Ledli fanları diyorsanız anladığım kadarıyla egzoz fan olarak konulmuş havayı kasanın dışına doğru üflemesi gerekiyor eğer fanları o şekil konumlandırdıysanız sıkıntı yok. Yani o fanların görevi içerideki sıcak havayı dışarı üfleyerek hava sirkülasyonu oluşturmak.
 
Fanların yaprakları dışarı bakıyorsa egzoz görevi görür.İçeri bakıyorsa kasaya hafa üfler.Bu kadar basit.
 
Eğer kasanın önünde yada üstünde fan takmak için yer varsa Alttakini söküp oraya içeri hava üfleyecek şekilde montaj edebilirsin, böylece tam hava sirkülasyonunu tamamlarsın. Kasa kapağınada içeri üfleyecek şekilde takacıksın, hava çıkışı için resimde gösterdiğin fanlardan üstteki yeterlidir.
Kasa içi fanlarının ( işlemci soğutucu dahil) dönüş hızı 1.000rpm ile 1.500 rpm arası olması en uygunudur, daha yüksek dönüşlerde kafa şişirir kasanın bulunduğu odada durulmaz hale gelir.
 
Çok basit, ön, yan, ve alt panelden serin hava girer, ekran kartı ve işlemci gibi donanımlar havayı ısıtır ve ısınan hava arka paneldeki egzoz fanından ve üst panelden dışarıya atılır.

Elini koyup hava geliyor mu diye bakmana gerek yok. Normal bir insan nereye hava verdiğini anlar zaten :D O 2 egzoz fanı dışarı hava veriyor şuan.
Yan kapaktaki fan ise havayı dışarı veriyor, onu tam tersi yapmalısın ki içeri hava versin.

Yan kapağa 12 cm bir fan takmanı öneririm, 8 cm pek fayda etmez.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı