Hava soğutma bloğu temizleme

Katılım
21 Aralık 2015
Mesajlar
3.769
Makaleler
4
Çözümler
17
Yer
Mersin
Sıvı soğutmaya geçtikten sonra boşta duran Thermaltake Contac 29 işlemci soğutucum var ve satmayı düşünüyorum. Öncesinde güzelce temizlemek istiyorum ama ızgara içindeki tozları alamıyorum. Suya batırıp çıkartsam da tozlar hala oradalar. Pratik bir yolu var mıdır? Bir de bunu ilk hali gibi parlatmak istiyorum da onu nasıl yapabilirim?

images (3).jpeg
 
Son düzenleme:
Güçlü bir basınçlı hava ile çıkartılabilir bence. Ev şartlarında saç kurutma makinesi ile dene istersen ama pek ümitli değilim ben.
 
Sıvı soğutmaya geçtikten sonra boşta duran Thermaltake contac 29 işlemci soğutucum var ve satmayı düşünüyorum. Öncesinde güzelce temizlemek istiyorum ama ızgara içindeki tozları alamıyorum. Suya batırıp çıkartsam da tozlar hala oradalar. Pratik bir yolu var mıdır? Bir de bunu ilk hali gibi parlatmak istiyorum da onu nasıl yapabilirim?

Eki Görüntüle 946054

İçine ince uçlu fırça sok, bulabilirsen basınçı hava tabancası tut. Ayırabilirsen bloğu soğutucudan ayır elektronik aksama değmediği sürece suya daldır yıka bir şey olmaz. Güzelce kurutmayı unutma.
 
Kompresör ile olabilir, herhangi bir bilgisayarcı yardımcı olacatır. Yada ince boya fırçası aralardaki tozları alabilir.
 
Izgara içine girebilecek kadar ince fırça var mıdır bilemiyorum ama bir tel ile bez sokmayı deneyeceğim artık.
Finlere zarar verirsin öyle, bisiklet tamircilerinde genelde lastik şişirmek için kompresör oluyor, basıncı düşürtüp öyle temizlet.
 

Geri
Yukarı