Hava yastığı olmayan aracı kullanmak tehlikeli midir?

• Konuyu başlatan Arel1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 2.735

Arel1

Hectopat
2000 model 100 v transitimiz var. Babam ısrarla kaza anında bir şey olmaz diyor yüksek araba diye. Ben biraz şüphe ediyorum yolculukta. Sizce arabanın yüksek olması kazada yaralanmayı engeller mi? Hava yastıkları olmadan yolculuk yapmak tehlikeli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
2000 model 100 v transitimiz var. Babam ısrarla kaza anında bir şey olmaz diyor yüksek araba diye. Ben biraz şüphe ediyorum yolculukta. Sizce arabanın yüksek olması kazada yaralanmayı engeller mi? Hava yastıkları olmadan yolculuk yapmak tehlikeli olur mu?

Evet airbag kazada ölme veya yaralanma riskinizi %50-60 oranında değiştirir.

Emniyet kemeri takılı ve fazla hızlı olmadığınız sürece yüksek araçlarda çok gerekli değil bence.

Yüksek araba başka bir araçla çarpışmada daha az hasar alır doğrudur ama başka biryere çarpma, takla atma veya yüksek hızlı bir arabanın size çarpması durumunda bir faydası yoktur. Eski araçlarda zaten güvenlik namına birşey yok hava yastığını da çıkardığınızda ölmemeniz tesadüf olur. Fakat yapacak birşey yok 2022 model transit alabilse adam alırdı zaten.

Değildir 18 sene Broadway kullandık. Onda airback mi vardı. İşin şakası 2000 model arabanın airback orijinal olsa bile zaten çalışma ihtimali düşüktür. Ortalama ömrü 10 yıldır airbacklerin.

En önemlisi emniyet kemeri. Mutlaka takın. Airbag olsa bile takılması lazım. Bazıları maalesef buna güvenip takmıyor. Sahte toka veya arkadan bağlıyor. Sonu ise hüsran. Elbette Airbag bir güvence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı