Havacılık Meraklılarının Hobileri

Bekliyorum, sıkıntı değil :)
Bu konuma da beklerim hocam.

Bir sitede bir şeyler karalıyorum arada, çok büyük bir şey sayılmasa da hoş :)
🙂
İngilizcemi geliştirdikten sonra Boeing uçakların teknik dökümanlarını yayınlayan sitelerde bolca zaman öldürdüm. Ben bu bilgileri okullarda, eğitimlerde öğrenmedim, öyle söyleyeyim.
👍
Ben bu bilgileri okullarda, eğitimlerde öğrenmedim, öyle söyleyeyim. Okuyun...
Kaynak önerir misin ? (kitap, internet sitesi vb.)
Model, motor, şirket falan tahmin etmeye çalışırım. Bunu yapıyorsanız gerçek bir havacısınızdır zaten :)
İleride bu sektörde yer bulamazsam bile içimde hep bir merak olarak kalacak.

Açıkçası küçükken kağıttan uçak yapmayı başarıp uçurabildiğim gün benim için havacılık sevgisi başladı. Babam da aynı zamanda havacı olduğundan zaten hep uçaklarla iç içeydim. Yani 5-6 yaşında bile hangara çekilen bir F-16'nın kokpitinde otururdum:)

THK'nın model uçak yarışmalarına katıldım defalarca başarılı da oldum. Çünkü benim için bir iş değildi, hobi olduğundan zevk alarak yapıyordum:) Kanat tasarımı ve en uzağa düşmeden uçurma rekorunu uzun bir zaman kimseye bırakmamıştım. O çok keyifliydi:)

Model uçakları çok sever ve uzun yıllar yapardım. Bir dönem RC modelleri de yaptım fakat iş temposu yüzünden onlara o kadar vakit ayıramıyordum. Sonra saldım zaten onları çünkü uçuracak yer bile çok kısıtlıydı ve masraflıydı.

15-16 yaş civarı bir yarışmadan kazandığım ödülle uçakla uçma fırsatı yakaladım ve o gün yerde işimin bittiğini anladım. Yerdeki işler bana yetmeyecekti bell. Artık gökyüzüne çıkma zamanını düşünmeye başlamıştım bile:) Teknisyenlik, mühendislik, bakımcılık, yönetim derken artık gerçekten gökyüzüne çıkarak pilotluğa geçişi tamamlamış durumdayım:)

Glider uçuşu yaptım bir süre. Yamaç paraşütü yaptım. Bir süre de arkadaşım sayesinde ultralight helikopterde uçtum.

Florya'daki İBB tesislerinde ve Aqua Florya'da takılmak ve inişteki uçakları izlemek zaten harikaydı. Bir de Fly Inn AVM'nin terasından kalkış yapan uçakları izlemek ve fotoğraf çekmek harikaydı:) Tabii artık çok seyrek uçuşlar yüzünden pek zevki kalmıyor:)

ATC Live ve FlightRadar 24 takip etmeyi severim. Keyifli olur. Arkadaşlarla havacılık sohbeti etmeyi çok severim. Saatlerce sürüp yanımızdaki diğer arkadaşlar bunlar ne diyor dedikleri seviyelere bile erişiriz:)

Havacılık mizah sayfalarını çok takip eder ve paylaşırız kendi grubumuzda, o baya eğlenceli oluyor:)

Zaten bir çok proje ve etkinlikte sürekli aktif olarak bulunduğumdan zaten iş ve eğlence birbirine girmiş durumda yani kısacası:)

Selamlar RC helikopter ,drone benzeri bir şey yapmayı planlıyorum ama teknik olarak desteğe ihtiyacım var (Parçalar konusunda).Benimle mail iletişim kurmanız mümkün mü ?

Yıl 2020 ve hala bu flightradar olayını severek yapıyorum yalan yok 😀 konu hort oldu kusura bakmayın.
Bakıyorsun da ne oluyor diyenlerin yanında bakmaya devam ediyorum ne yapabilirim🤷‍♂️🤣

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı