Havadan kuduz bulaşır mı?

sunday90

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba yorumu olanlar cevaplarsa sevinirim. Bugün okulda voleybol oynarken topu alırken pis bir koku geldiğini fark ettim bir baktım ağacın altında kedi ölmüş oyuna daldık o an şimdi içim içimi yemeye başladı o kedi eğer kuduzdan ölmüşe havadan kuduz bulaşma ihtimali var mı? Bayağı bir yanına gidip baktım zavallının suratına.

Ağzında köpük yoktu galiba şu an şüpheden dolayı emin olamıyorum. Yani kedinin ne derdi vardı da okula gidip öldü bilmiyorum çevrede zehirlenme vakaları da yok

. Oyun oynarken elimizi gözümüze ağzımıza da götürmüşüzdür ister istemez. Bazı siteler virüs hayvanda olsa da havada olmayacağını söylüyor sizce?

Havadan kuduz bulaşmaz dostum. Korkmana gerek yok. Kuduzun bulaş oluşturabilmesi için, o hayvanın seni ısırması, tırmalaması veya salyasının sendeki açık bir yaraya temas etmesi gibi sebepler gerekir.

Ancak şüphe içinde kalırsan, doktordan aşı rica edebilirsin.

Son düzenleme:
Merhaba yorumu olanlar cevaplarsa sevinirim. Bugün okulda voleybol oynarken topu alırken pis bir koku geldiğini fark ettim bir baktım ağacın altında kedi ölmüş oyuna daldık o an şimdi içim içimi yemeye başladı o kedi eğer kuduzdan ölmüşe havadan kuduz bulaşma ihtimali var mı? Bayağı bir yanına gidip baktım zavallının suratına.

Ağzında köpük yoktu galiba şu an şüpheden dolayı emin olamıyorum. Yani kedinin ne derdi vardı da okula gidip öldü bilmiyorum çevrede zehirlenme vakaları da yok.

Oyun oynarken elimizi gözümüze ağzımıza da götürmüşüzdür ister istemez. Bazı siteler virüs hayvanda olsa da havada olmayacağını söylüyor sizce?

Havadan bulaşmaz ama tedbirde fayda var gidip kendi isteğinizle aşı olsanız hem içiniz rahatlar hem birkaç yıl boyunca rahat gezersiniz. Tedavisi olmayan bir virüs olduğu için herkes aşı olmalı bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı