Havaların ısınmasıyla FPS değerlerinin düşmesi

Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Meslek
Ağa/Paşa
Mersin'de cuma gününden beri nem ve sıcaklıkta ciddi artış var. Ve benim kasanın (MSI MAG Forge 100R) ön 2 fanı çalışmıyor. Kışın 9.000 TL'ye ASUS Dual 3060 Ti i5-10400F sistem toplamıştım, hiçbir sorun yoktu ancak kasanın fanı ile kasanın kendi fan çoklayıcısı birbirine uymadı. Nedeninin ben de anlamış değilim. Zaten donanımdan çok anlamıyorum. Sadece işlemci fanı, ekran kartı fanları ve egzoz fan çalışıyor. Kasanın tepesinde fan yok. Kasanın önündeki altlı üstlü 2 fan ise çalışmıyor. Dolayısıyla soğutma yetersiz olup FPS düşürebiliyor mu? Eğer öyle ise hangi fan çoklayıcıyı almamı önerirsiniz?
Değerlendirmeniz için RDR2 oyun içi değerleri aşağıya bırakıyorum. (2-3 ayar hariç Ultra'da. Bazen ani düşüş oluyor ve dün BF4'te de oldu.)

İlk önce bilgasayarı rahatlat debloat Windows 10 Master bunla eğer işe yaramazsa kasanı temizle. Yine işe yaramazsa fan değiştir.

Ben direkt oyun oynayamaz oldum. Hava 35-40 arası. Bilgisayar ya da UPS çok aşırı ısındığı için dün oyun oynarken kapandı. Geçen haftaya kadar istediğim gibi oynayabiliyorken şimdi o da gitti. Zaten vantilatörsüz oturamaz olduk. Yaz sıcağından nefret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…