Yedinci Mühür
Decapat
Haveibeenpwned sitesine e-maili yazınca veri ihlaline uğradınız yazıyor. Bu durumdan nasıl bir çıkarım yapmalıyız?
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım teşekkürler . Bir de sorum olacak müsadenizle .Önceden bu e-posta adresini kullandığın bir site veya servis veri sızıntısı yaşamış demek. Hangi servis olduğu sorguda yazar.
Buradan yapılacak çıkarımlar ise eğer bu sitelerdeki şifreler ile diğer platformlarda aynı şifreleri kullanıyorsanız bu şifreleri değiştirip iki adımlı doğrulamayı tüm kullandığınız platformlarda aktifleştirin.
Aynı şekilde e-posta adresinizin şifresini, gizlilik sorusunu değiştirip iki adımlı doğrulamayı aktifleştirin.
Lol hesabıma girmiştim ve açıklama kısmında küfür yazıyordu . Hadi diğerlerini sızıntıya bağlayabilirdim ama bu şifre biraz daha zordu . Keylogger diye korkuyorum . Adıma bir şey yapılır mı korkusu var gerçi 1 yıl olacak bir şey olmadı ama anksiyetem var ve çok kaygılandırıyor o yüzden :/@Yedinci Mühür
İşte veri sızıntısındaki şifre ile aynı ise o şekilde önce tahminen e-postanıza girilmiştir sonra da diğerlerine. Bu yüzden tüm şifreler aynı olmamalı.
Neyden korkuyorsunuz?
İşte dediğim gibi e-posta adresine girdilerse LoL hesabı o e-postaya bağlı ise o şekilde girmişlerdir.Lol hesabıma girmiştim ve açıklama kısmında küfür yazıyordu . Hadi diğerlerini sızıntıya bağlayabilirdim ama bu şifre biraz daha zordu . Keylogger diye korkuyorum . Adıma bir şey yapılır mı korkusu var gerçi 1 yıl olacak bir şey olmadı ama anksiyetem var ve çok kaygılandırıyor o yüzden :/
Çok teşekkürler bir nebze de olsa içimi ferahlattınız . Sırf bu olay yüzünden geceleri uyuyamıyordum nedense . Hep kötü senaryolar kurup kurup zehir ediyordum günü artık yapmayacağım . Tekrar teşekkürler .İşte dediğim gibi e-posta adresine girdilerse LoL hesabı o e-postaya bağlı ise o şekilde girmişlerdir.
Keylogger eğer varsa da bundan kurtulmak veya yoksa korunmak için sisteminizde iyi bir güvenlik yazılımı bulundurmalısınız.
Korkulacak bir şey inanın yok. Adınıza bir şey yapılmaz tüm şifrelerinizi değiştirdiğinizde ve dediğim önlemleri aldığınızda. Hadi en kötü ihtimali düşünüp zamanında yapıldı diyelim yasal olarak bir sorun olması durumunda zaten senin hesaplardan bunları yazmadığın ortaya çıkar.
Ben teşekkür ederim. Sıkmayın canınızı bu tarz şeyler için. Sadece bir iki hesabınız çalınmış sonra geri alıp şifreleri değiştirmişsiniz ve aradan 1 yıl geçmiş. Korkmayın yani bu tarz ufak şeylerden.Çok teşekkürler bir nebze de olsa içimi ferahlattınız. Sırf bu olay yüzünden geceleri uyuyamıyordum nedense. Hep kötü senaryolar kurup kurup zehir ediyordum günü artık yapmayacağım. Tekrar teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.