İnceleme Havit M9030 ULTRA Amoled Akıllı Saat

Havit M9030 Ultra bence F/P olarak dikkat çeken bir model. AMOLED ekranı ve metal tasarımıyla öne çıkıyor. Saati 9 aydır kullanıyorum. Kısa bir görüş ve inceleme yazısı yazmak istedim.

1770892388489.png
1770892397763.png

Teknik Özellikler

• Ekran Boyutu: 1,43"
  • Ekran Türü: AMOLED
  • Ekran Çözünürlüğü: 466 × 466
  • Pil Kapasitesi: 300-400 mAh
  • Kullanım Süresi: 5-7 gün
  • Şarj Süresi: 1,5 saat
  • Bekleme Süresi: 30 gün
  • Sesli Telefon Görüşmesi: Var
  • Akıllı Bildirimler: Var
  • Adım Sayar: Var
  • Uyku Takibi: Var
  • GPS: Yok
  • SMS Bildirimleri: Var
  • Bluetooth Versiyonu: 5.3
  • Su Geçirmezlik: IP68
  • Uyumluluk: Android ve iOS

Tasarım ve Malzeme

İlk bakışta premium hissi veren bir tasarıma sahip gibi duruyor. 46 mm’lik kasa yapısı ve metal kordon seçeneği sayesinde bilekte oldukça şık duruyor.

Saatin gövdesi ağır sayılabilecek bir yapıda olsa da bu durum kalite hissini artırıyor. Spor yaparken çok hafif bir saat arayanlar için biraz büyük gelebilir fakat günlük kullanımda rahatsız edici bir ağırlığı yok. Zamanla alışılıyor.

1770892465328.png

Ekran

Saatin en beğendiğim yönlerinden birisi ise 1.43" AMOLED ekranı.
Canlı renkler, yüksek kontrast ve yeterli parlaklık seviyesi sayesinde hem iç hem dış mekanda okunabilirlik iyi seviyede. Dışarıda saate bakarken net bir şekilde görebiliyorum.

Menü geçişleri akıcı ve dokunmatik tepkileri fiyat segmentine göre tatmin edici. Şu ana kadar donma, kasma veya takılma hissetmedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikler ve Günlük Kullanım

Saatte temel akıllı saat fonksiyonları bulunuyor.
  • Nabız ölçümü
  • Kan oksijen seviyesi
  • Uyku takibi
  • Adım sayar ve günlük aktivite takibi
  • Telefon bildirimleri
  • Saat üzerinden Bluetooth ile arama yapabilme
Bildirimler ekranda net bir şekilde görüntüleniyor ve sesli arama özelliği acil durumlarda oldukça kullanışlı. Sürekli kullanmıyorum. Sağlık ölçümleri iyi seviyede değil. Değerler genel fikir vermeye yönelik olmuş. Adım saymayı bazen durduruyor ve sonradan hepsini bir anda sayıyor gibi birkaç sorunu var. Sporcu veya detaylı analiz isteyenler için yeterli olmayabilir.

Uygulama ve Yazılım

Bu kısım en sevmediğim kısım. Saatin en zayıf kaldığı noktalardan biri mobil uygulaması. Google Play'de uygulaması bulunamıyor. Bir çok farklı varyant var ve bunlarla saati bir türlü eşleyemiyorum. Kendi uygulaması olduğu iddia edilen bir uygulamasını kullanıyorum ve zorda olsa çalışıyor. Kurulum tamamlandıktan sonra temel ayarlar yapılabiliyor olsa da arayüz ve stabilite konusunda aşırı sorun yaratıyor.

Yazılım tarafı zorda olsa işini görüyor fakat uzun vadeli güncelleme ve destek beklentisi olanlar için büyük sıkıntı yaratabilir.

Pil

Batarya kapasitesi günlük kullanım için yeterli. Bildirimler açık, arama ve sağlık ölçümleri aktifken 1 hafta gidiyor. Benim kullanımımda en azından bu süreleri çok rahat görüyorum. Daha hafif kullanımda bu süre biraz daha uzayabilir.

Artı Yönleri
• AMOLED ekran
• Şık ve premium metal tasarım
• Saatten Bluetooth arama yapabilme
• Fiyatına göre fazla özellik

Eksi Yönleri
• Mobil uygulaması yok denecek kadar zayıf
• Sağlık ölçümleri tutarlı değil

Genel Düşüncelerim

Uygun fiyatlı ama şık görünen bir akıllı saat arayan kullanıcılar için iyi bir alternatif. AMOLED ekranı ve metal tasarımı sayesinde fiyatının üzerinde bir ilk izlenim sunuyor. Ancak yazılım ve ölçüm doğruluğu konusunda beklentiyi çok yükseltmemek gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil uygulama kısmı bazen çok sorun oluyor ya arıyor insan Huawei Watch GT 5 sahibiyim saat genel olarak aşırı iyi ama bu uygulama yoksunluğu çok can sıkıcı en basitinden bir Spotify uygulaması bile yok ilk zamanlar sıkıntı olmuyor da sonradan can sıkıyor spor harici sadece saate bakmak için kullanıyorsun.

@cansf0121, kesinlikle hocam. Rahatsız ediyor ama fiyatına göre de iyi. 999 TL'ye aldığım için çok ses etmiyorum. Akıllı bileklik almaktansa bu şekilde Amoled ekranlı bir saat almak benim açımdan iyi olmuştu.

@veyt, yakın zamanda ben de o şekilde bir kordon alacağım hocam. Şu anlık yanında gelen mıknatıslı kordonu kullanıyorum.

Eğer yazılım ve uygulama beklentisi varsa ve bütçe çok kısıtlıysa en azından Galaxy Watch FE alınmalı. Ha bütçe biraz artarsa Galaxy Watch 7 tam bir F/P canavarı. Exynos Windows 1000 işlemcisi çok uzun süre tık demeden götürür. Kendim 2-3 ay kadar Apple Watch Ultra 2 bile deneyimledim lakin Watch 7 fiyat/fayda olarak çok farklı seviyede.

@PROTECTQ, bütçe kısıtlı olsa bile çok pahalı değil mi hocam? Tabii ben 1000 TL'ye aldığım için çok ucuz gelmişti. 2000 TL bandında nasıl olur, bilmiyorum.

@PROTECTQ, bütçe kısıtlı olsa bile çok pahalı değil mi hocam? Tabii ben 1000 TL'ye aldığım için çok ucuz gelmişti. 2000 TL bandında nasıl olur, bilmiyorum.

Hocam bu konu beklentiye bağlı. Bu markalardan zaten yazılım desteği bekleyemeyiz. En azından kendini Samsung'a atanlar belli bir standarda kavuşmuş oluyor.

@PROTECTQ, kesinlikle katılıyorum. Ben normalde akıllı bileklik alma amacım vardı. Dışarıda saate bakayım, adımımı saysın ve gelen bildirimleri göreyim diye düşünüyordum. 1000 TL olunca da aldım direkt. Şu an için memnunum diyebilirim. En kötü tarafı dediğiniz gibi yazılımı. Bir şey beklemiyordum ama bu kadar da kötü olacağını düşünmüyordum.

@PROTECTQ, kesinlikle katılıyorum. Ben normalde akıllı bileklik alma amacım vardı. Dışarıda saate bakayım, adımımı saysın ve gelen bildirimleri göreyim diye düşünüyordum. 1000 TL olunca da aldım direkt. Şu an için memnunum diyebilirim. En kötü tarafı dediğiniz gibi yazılımı. Bir şey beklemiyordum ama bu kadar da kötü olacağını düşünmüyordum.

Gerçek saat gibi duran fazla seçenek yok bu bütçede. Ha ne alınabilirdi belki Redmi Watch 5 active alınabilirdi ama o da saat gibi değil de Apple Watch gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı