Hayal kurma hastalığından kurtulmalı mıyım?

Reis_Ndombele

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
616
Çözümler
1
Arkadaşlar ben de hayal kurma hastalığı var. (maladaptive daydreaming) ilk başta(yaklaşık 1 yıl önce) çok fazla hayal kurmaya başladığımı fark ettim sonra kendi kendime "geçer boş ver" falan dedim. Ondan sonra gerçekten hayal kurma hayatımın odağı olduğunu fark ettim ve internetten araştıra araştıra bu hastalığının adının "maladaptive daydreaming" olduğunu fark ettim. Asıl ilginç kısmı ise ben bu hastalığa yakalandığım için oldukça mutluyum, hatta bazen kendimi bu hastalığa yakalandığım için şanslı hissediyorum. Ama şundan çok korkuyorum. Eğer bu hastalığın böyle ilerlemesine göz yumarsam ileride daha büyük bir psikolojik hastalığa(şizofreni gibi) yakalanır mıyım?

Eğer yakalanma riskim varsa acil bir şekilde bu hastalıktan kurtulmak isterim. Lütfen böyle bir risk varsa beni bilgilendirir misiniz?

(Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim)
 
Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Geçmişte yaşadıklarınız için üzüldüm :(
Kendinize saygınızın olduğu tavırları takınarak zorluklarla yüzleşin. Totonuzu kaldırın, özgüvenli olun. Kıllı göğüslerinizde o taşkınlığı ve yüceliği hissedin. Gerekirse gülün, kahkahalar atın, eğlenin ama ne olursa olsun kendinize güvenin her daim.

Narsist olun gerekirse daha ne diyeyim :)

Ara sıra içinizi boşaltın ve tekrar ayağa kalkın.

Şaka bir yana döşünüzde ufak da olsa rahatlama, yüzünüzde az da olsa (bilmiyorum artık ne kadar sevdiniz yazdıklarımı) tebessüm bırakmak için bunları yazdım.

(edit: Zorlaşacak potansiyele sahip durumlara n'olursa olsun alaylı bir dille yaklaşmak, o sorunu gözünüzde büyütmemenize ve rasyonel duygular eşliğinde mücadele etmenize olanak sağlar.)

Kendinize en ufak bir saygınız bile varsa psikoloğa görünün o karar versin iyi midir kötü müdür diye.
 
Son düzenleme:
Uzmanlar bu gibi durumları teşhis etmek için var. Bir uzmana başvurun.
 
Boş boş oturup akşama kadar hayal kuruyor isen bu hastalığa yakalanmış olabilirsin.
Birde bunun ara sıra olanı var ki o hepimiz de var neredeyse bir iş yaparken boş boş otururken ara sıra gelen hayaller vs. Durumunuz alttaki gibi ise hastalığınız bulunmuyordur fikrimce. İkinci yazdığım ise herkes de olan bir durum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı