Hayalinizdeki meslek nedir?

Küçükken veteriner derdim, biraz büyüdüm bilgisayar mühendisi oldu hedef. Şu an ise ne olursa olsun kafasındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği hiç yoksa Bilgisayar Öğretmenliği...

Hayal açısından mühendis olmak isterdim. Örneğin Kaldırım Mühendisi (önemli mesleklerdendir), yüksek IQ'lu isem Aselsan'da iyi bir mühendis olmak isterdim.

Bana en hoş ve imkansız olmayan meslek olarak animasyon ve modelleme yapabilmeyi isterdim, hem iş hem hobim olurdu.

Bilgisayar mühendisliği ya da donanım mühendisliği. Açıkçası bilgisayar hakkında olan her meslek olur. Keyif aldığım bir mesleği yapmak isterim çünkü.

Şu anlık sadece hayatımı devam ettirebileceğim iş arıyorum. Hayalimdeki meslek ise bilgisayar üzerine ait herhangi bir şey.

Gerçekten herhangi bir konuda umudunuz var mı arkadaşlar? Ben hep şuna inandım, eğer sevdiğin işi yaparsan hiç bir zaman çalışmazsın. Ama ne bileyim mevcut duruma bakınca ne yaparsan yap bir şekilde köleliğe çıkıyor olay.
Benim için sabit bir pasif gelirim olması. 3-5 bin veya neyse. O pasif gelir bana aydan aya gelsin. Ya bir yerde bi yatırımım olsun ya kiram gelsin fark etmez. Bir çoğumuzun geçinme sıkıntısı olmadığı zaman asıl sevdiği şeyi bulacağına inanıyorum. Çoğumuz gelire göre düşünüyoruz. Ama biri size dese ki, al 3 ev, aylık getirileri 5 bin lira. Çoğumuzun böyle bi durumda çok çok farklı şeyler seçeceğine adım gibi eminim. Kimi resim yapar kimi başka bir şey. Ama iş olarak bakınca ve bi yerden sonra kendi seçtiğin şeyi yapmak zorunda olunca insan o kadar da sevmediğini fark ediyor. Benim düşüncem bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…