Hayallerdeki PC

Ya sen yurt dışında yaşıyorsun ya da hayal dünyasında ancak Türkiye arkadaşın dediği gibi. Bugün en azından parayla alabiliyorsun o parçaları.

Eki Görüntüle 390881
Haklısın ne ki tek modül ram 2567,1₺ az bişey yani çocuğun bir günlük harçlığı zaten.
Sanki yurt dışında çocuklar günlük harçlığıyla parça alabiliyor. Yahu ne bekliyorsunuz anlamıyorum. Ülke olarak hiçbir şey yapmayıp, üretmeyi, sadece yabancıların yaptığı ürünleri alamayınca triplere girersek, bu parçalar değil 2 bin, 12 bin lira bile olur. Şimdi dersin ki, üretim yoksa benim suçum mu? Evet senin suçun. Hepimizin suçu. Demek istediğim, parçalar pahalı geliyorsa, hayalimiz sadece mükemmel bir bilgisayar almak değil, bizzat kendisini üretmek olmalı. Tamamen tüketen bir topluma dönüşüyoruz.

Biz eğmedik allaha şükür oy veren vermeyenden daha çok ağlıyor kardeşim.
Ülkede herkesi etkiledi. 16 sene kalmalarına izin verdik. Şimdi eve doğru düzgün yiyecek alamıyoruz. Bilgisayar değil et bile hayal oldu.

Dolar 6 olmuş neden bahsediyorsun sen? Geçim derdine düşmüşüz bir çoğumuz bırak sistemi temel ihtiyaçlarını zar zor karşılar hale gelmişiz birde üstüne üstlük işsizlik en yüksek seviyede hala gelip o kadarda değil diyorsun. Sen hala benim çerez lafımda kalmışsın. Neyse sen haklısın.

Son düzenleme:
Kardeşim turkiyeden ne mucitler çıkıyor ama tübitak red verdiği projeler yabancı ellerde 1'nci seçiliyor turkiyeden kaç tane genç çocuk nasa'da işe girdi.

Bizim tübitak kendini ne zannediyor bende buna şaşıyorum.

Elin yabancısı bizim ülkemizden daha çok değer veriyor insanımıza buda bir gerçek.

Ülkede herkesi etkiledi. 16 sene kalmalarına izin verdik. Şimdi eve doğru düzgün yiyecek alamıyoruz. Bilgisayar değil et bile hayal oldu.
Haklısın katılıyorum.
Ne yazık ki öyle insanlar tanıyorum hala açından ölüyor ama fikri değişmiyor.

Sana tamamen katılıyorum. Fakat Tübitak kendini bir şey sandığından dolayı olmuyor bu durum. Tamamen yönetimiyle alakalı. Tübitaka katılan arkadaşlarımın söylediğine göre, ödülü kazananların %80e yakını İmam Hatip liseleriymiş, genelde her sene de böyle oluyor. Ayrıca projeler tamamen saçma.

Mesela muska projesi. Proje sadece bir anket yapmaktan ibaret. Anket yapmışlar, insanların çoğu muskayı kötü bir şey sanıyormuş. Bu arkadaşların amacı ise insanları bu konuda bilinçlendirmekmiş.

Benim arkadaşlarımın projesi ise, neredeyse tüm gıda sektöründe ya da başka sektörlerde kullanılan bir mikroorganizmanın üremesini çok çok daha hızlandırır, aynı zamanda maliyeti en düşük boyuta çekecek bir projeydi. Ülkeye yüksek derecede katkıda bulunacak bir proje... Sonuç? İmama Hatip lisesi dereceye girdi, fakat arkadaşlarım yanından bile geçemedi.

Ayrıca Tübitak'ın şu anki başkanının bir imam olması, ve yarışmanın bir camii altında, ilahiyat fakültesi yanında yapılması da ilgimi çekti. Demem o ki, bazı şeyler bilinçli yapılıyor. Bazı insanlar kendi çıkarları uğruna önemli hususları görmezden geliyor. Bir Müslüman olarak söylüyorum, yapılan bana göre yanlıştır, zihniyetin acilen değişmesi gereklidir. Bu ülkede herkes bir numaralı milliyetçidir, ama ülkede milleti için bir şeyler yapan kimse yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…