VaLaK
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Satış Danışmanı
Kardeşim bazı şeylerine katılıyorum.
Ama şunuda unutmayalım ki bu cemaat denen laneti başımıza bela eden se bu hükümet.
Sayelerinde başımıza gelmeyen nusubet kalmadi.
Hâlâ da her şey yırtıp alakası olmayan insanları fetoculuk la suçluyorlar ama kendileri kralı.
Ama şunuda unutmayalım ki bu cemaat denen laneti başımıza bela eden se bu hükümet.
Sayelerinde başımıza gelmeyen nusubet kalmadi.
Hâlâ da her şey yırtıp alakası olmayan insanları fetoculuk la suçluyorlar ama kendileri kralı.
Sana tamamen katılıyorum. Fakat Tübitak kendini bir şey sandığından dolayı olmuyor bu durum. Tamamen yönetimiyle alakalı. Tübitaka katılan arkadaşlarımın söylediğine göre, ödülü kazananların %80e yakını İmam Hatip liseleriymiş, genelde her sene de böyle oluyor. Ayrıca projeler tamamen saçma.
Mesela muska projesi. Proje sadece bir anket yapmaktan ibaret. Anket yapmışlar, insanların çoğu muskayı kötü bir şey sanıyormuş. Bu arkadaşların amacı ise insanları bu konuda bilinçlendirmekmiş.
Benim arkadaşlarımın projesi ise, neredeyse tüm gıda sektöründe ya da başka sektörlerde kullanılan bir mikroorganizmanın üremesini çok çok daha hızlandırır, aynı zamanda maliyeti en düşük boyuta çekecek bir projeydi. Ülkeye yüksek derecede katkıda bulunacak bir proje... Sonuç? İmama Hatip lisesi dereceye girdi, fakat arkadaşlarım yanından bile geçemedi. Ayrıca Tübitak'ın şu anki başkanının bir imam olması, ve yarışmanın bir camii altında, ilahiyat fakültesi yanında yapılması da ilgimi çekti. Demem o ki, bazı şeyler bilinçli yapılıyor. Bazı insanlar kendi çıkarları uğruna önemli hususları görmezden geliyor. Bir Müslüman olarak söylüyorum, yapılan bana göre yanlıştır, zihniyetin acilen değişmesi gereklidir. Bu ülkede herkes bir numaralı milliyetçidir, ama ülkede milleti için bir şeyler yapan kimse yoktur.