LXYEAN1
Hectopat
- Makaleler
- 3
Öncelikle HES kodu nedir: HES (hayat eve sığar) kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.
Uygulanış.
1-App Store ya da Google Play'i açın.
2-Arama kısmına hayat eve sığar yazın ve uygulamayı indirin.
3-Uygulamayı açın ve sizden istedikleri bilgileri yazın.
4-Hes kodu işlemlerini seçin. [sizde belki başka bir şey yazabilir.]
5-Daha önce hes kodunuz yoksa yeni kod Ekle'ye basın.
6-Bastıktan sonra süresiz ve tarih seç seçenekleri çıkacaktır. [süresiz: İstediğin kadar kullanabilirsin/ tarih seç'e basarsanız örneğin 15 Kasım seçtiniz Hes kodunuz 15 Kasıma kadar geçerli olur.]
7-Bildiğim kadarıyla isim vermek mecburi değil eğer tüm işlemleri yaptıysanız Devam'a basın.
Artık hes kodunuz var herhangi bir yerde lazım olduğunda o kodu söylemeniz ya da karekod u okutmanız yeterli olacaktır.
Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
[Fotoğraf ekliyecektim ekliyecek yeri bulamadım o yüzden biraz sade oldu]
Onay verecek misiniz?
Uygulanış.
1-App Store ya da Google Play'i açın.
2-Arama kısmına hayat eve sığar yazın ve uygulamayı indirin.
3-Uygulamayı açın ve sizden istedikleri bilgileri yazın.
4-Hes kodu işlemlerini seçin. [sizde belki başka bir şey yazabilir.]
5-Daha önce hes kodunuz yoksa yeni kod Ekle'ye basın.
6-Bastıktan sonra süresiz ve tarih seç seçenekleri çıkacaktır. [süresiz: İstediğin kadar kullanabilirsin/ tarih seç'e basarsanız örneğin 15 Kasım seçtiniz Hes kodunuz 15 Kasıma kadar geçerli olur.]
7-Bildiğim kadarıyla isim vermek mecburi değil eğer tüm işlemleri yaptıysanız Devam'a basın.
Artık hes kodunuz var herhangi bir yerde lazım olduğunda o kodu söylemeniz ya da karekod u okutmanız yeterli olacaktır.
Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
[Fotoğraf ekliyecektim ekliyecek yeri bulamadım o yüzden biraz sade oldu]
Onay verecek misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: