"Hayat sana güzel" diyenlere verilebilecek en iyi cevap nedir?

Herkes neden bu cümlenin üstüne üstünlük kurduracak cümleler söylemiş anlamadım. Şaka yollu, gülerken söylenecek bir söz bu. Zaten belli bir samimiyetin olan, yakınlık duyduğun kişiler söyler bu tarz cümleleri. Sen de şakaya karşılık verip gülerek öyle cidden deyip geçebilirsin.

Neden hep bir kalp kırma ya da üstünlük kurmayı hedefliyorsunuz?
20 yıldır herkes kutuplaştı. Üstünlük kurmaya çalışıyor, başarısızlıktan hoşlanan bir millet oldular.

1674727338936.png

Gerçekten çoğu zaman bunu söylüyorum :D

"eyv, bir gün sana da güzel olur"

Gerçekten hayatınız güzel gitmiyorsa ve karşınızdaki de sinir etme niyetiyle böyle diyorsa cevabınız aynı mı olurdu hocam?
Sinir etme ya da içerisindeki kıskançlığı çıkarma niyetiyle söylenmişse pek bir şey söylemeye ihtiyacı hissetmeyin. Hayatımdan memnunum diyerek geçiştirebilirsiniz. Bazen insanları ciddiye almamak gerekir. Bir anlamı yok çünkü.

Sinir etme ya da içerisindeki kıskançlığı çıkarma niyetiyle söylenmişse pek bir şey söylemeye ihtiyacı hissetmeyin. Hayatımdan memnunum diyerek geçiştirebilirsiniz. Bazen insanları ciddiye almamak gerekir. Bir anlamı yok çünkü.
Peki bunu kalabalık bir ortamda duruşumuzun olduğu bir ortamda yaparsa bu bizi değersizleştirmez mi hocam?

Peki bunu kalabalık bir ortamda duruşumuzun olduğu bir ortamda yaparsa bu bizi değersizleştirmez mi hocam?
Değersizleştirmez de daha düzgün cevaplar verilebilir. Orada benim tepkim ufak bir tebessümle teşekkür etmek olurdu. Konuyu muhtemelen sonlandıracağı gibi alttan alıp çaba göstermenize de engel olur. Daha doğru tepkiler olabilir tabii, uzmanlık alanım değil.
Size çok eğlenceli ve bilgilendirici, herkesin okumasını istediğim bir kitabı önereyim. İnsanlarla iletişimi geliştirmek için uygun kaynaklardan biri.
Tongue Fu

Bu kadar kafana takmaya değmez. Daha güzeli senin olsun de geç, bu kadar kolay tetiklenebilir egoya sahip olmak iyi bir şey değil. Kötü niyetli olanlar bu zayıf noktanı fark ederlerse canını istedikleri zaman istedikleri kadar sıkarlar. Karşındaki belki de bu özelliğini bildiği için bunu bilerek yapıyor bile olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı