Hayat üzerine herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Dost dediklerim arkadaş bile değilmiş.
Bu kişilere göre değişir. Benim çekirdek bir ailem yok, 3 aileye elden ele evlatlık olarak devredildim ve son ailede bile görüştüğüm kişi kalmadı. Beni sömürenler hep aileden, özellikle de biyolojik/üvey fark etmeden hep ebeveynlerim ve kuzenlerim oldu. Biyolojik kız kardeşlerim tarafından da çok defa sömürüldüm.

Yıllardır neye ihtiyacım olsa koşan çok yakın dostlarım var, hiçbir zaman karşılık beklemediler. Öyle ki onlarla büyüdüğüm için bende de karşılık bekleme gibi bir huy kalmadı. Birinin iyi gün arkadaşı mı yoksa dost mu olduğunu zor dönemlerinizde anlarsınız. O günlerde yanınızda karşılık beklemeden duran birini görmediğiniz sürece birine dost demezseniz, diğerlerinden bir beklentiniz olmazsa hayal kırıklığına uğramazsınız.

Dost yalan, sevgili yalan kafasında yaşarsanız gerçekten bir gün bu kavramları hak eden biri karşınıza çıktığında ona yapacağınız haksızlıktan dolayı kaybedersiniz. Sonra yine dost yalan, sevgili yalan diye yaşamaya devam edersiniz.

Yazdıklarınızın bilincindeyim hocam. Beklenti yok. Kötü günde yanımda olan da yok. (Dost dediklerim de çocukluk arkadaşımdı)

Yazdıklarınızın bilincindeyim hocam. Beklenti yok. Kötü günde yanımda olan da yok.
Demek ki şu ana kadar öyle biri karşına çıkmamış. Önceden çıkmamış olması bundan sonra çıkmayacağı, bunun yalan olduğu anlamına mı geliyor? Böyle yaparsan bir gün öyle biri çıkacak olsa da senin tavrından dolayı ya da ona yapacağın haksızlıktan dolayı senden uzaklaşacak.

Bir de insanların şunu düşünmesi lazım; acaba ben "dost" olarak görülmeye ne kadar uygun biriyim?

Hocam konuyu uzatmanın bir manası yok. Tekrar söylüyorum dedikleriniz farkındayım. Tanı koyarcasına konuşuyorsunuz bu doğru değil. Çevremin dışındaki insanlarla etkileşime girme ihtiyacı hissettim ve olumlu sonuçlar gözlemlemeye başladım zaten. Yine de teşekkürler.

Son düzenleme:
Herkes için geçerli olmasa da ben de bir söz bırakayım rahmetli Doğan Cüceloğlu'ndan. "Annen yoksa kimsen yok."
Not: Yeni teşhisler konmaması için yazıyorum. Bu demek değildir annen dışındaki kimseyle konuşma vs.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kimseye kendini ezdirme kendini sev kimseye güzel gözükmek için değişme kendin ol yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…