Hayata eskisi gibi bakamıyorum

ytsg1

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara-Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar bu yaz tatilinin başından beri kendimi dış dünyadan kopuk, halsiz, yorgun hissediyorum. İlk başta uyku düzenim bozulduğu içindir dedim, bir hafta boyunca günde 12-14 saat uyudum sonuç aynı. Psikolog ile görüşeyim dedim, her defasında başka güne erteledim. En sonunda gittim ama kendi kendime ben deli miyim dedim ve geri döndüm. 16 yaşındayım, basketbol ve bilgisayar oynamayı severim, boş zamanlarımda arabamı kullanırım (tabi trafiğe kapalı yerlerde) ayrıca müzik dinlemeden yapamam. Sizce neden birden değiştim? Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatına şekil vermek senin elinde. Önüne gelen herkesten saçma sapan önerileri dikkate almamanı öneririm. Madem boş vaktin var, deneyebileceğin her şeyi dene. Fotoğrafçılık olabilir mesela.

Psikolog ile görüşeyim dedim, her defasında başka güne erteledim. En sonunda gittim ama kendi kendime ben deli miyim dedim ve geri döndüm.

Güldürdü. Psikolog demek direk "deli doktoru" demek değildir. Delilik çok göreceli bir kavramdır.

Aynı doktora giden hastalar gibi, kimi sadece pansumana gider, kimine direk ameliyat lazımdır.

Demeye çalıştığım şu: Deli diye tabir ettiğin ağır vakalara zaten psikologlar genelde yardımcı olamaz. Daha çok psikiyatist işidir. Senin durumunda bu şekilde. Önce güzelce git bir psikoloğuna bir anlat derdini. Hemen kendini çok ağır vaka olarak görüp deli damgası vurma kendine.

Bir amaca ihtiyacın olduğunu düşünüyorum. Benzer şeylerin çok daha yoğunlaştırılmış halini yaşadım. Bir hedef belirleyip ona göre hareket etmelisin. Ayrıca anladığım kadarıyla da arkadaşsal açıdan eksik bir bireysin. Arkadaş edinip, bir amaca bağlanıp o yolda elinden geleni yaparak ilerlemelisin. Daha 16'sin. Güzel bir üniversite için, hayalindeki meslek için çalış. Çok çalış... Bu seni daha iyi hissetirecektir.

Hayalim eczacılık ya da yazılımcılık, arkadaş çevrem var ama onlarla da bu aralar konuşmak istemiyorum. Görüştüğüm bir arkadaşım var ama onunla beraber iken böyle değilim.
Hayatına şekil vermek senin elinde. Önüne gelen herkesten saçma sapan önerileri dikkate almamanı öneririm. Madem boş vaktin var, deneyebileceğin her şeyi dene. Fotoğrafçılık olabilir mesela.
Fotoğrafçılığa merakım var, az da olsa uğraşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…