Hayatı Simgeleyen Kavanoz

Makaleler
159
Yer
Bursa-İnegöl
Daha fazla  
Meslek
Pc Doktoru
Profil Kapağı
1524814261
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Facebook'ta gezerken böyle bir video gördüm, paylaşayım dedim.
Video'da anlatılmak istenen olayı kısace özetliyim. Şimdi kavanozu hayatınız olarak düşünün.
Bir gün felsefe öğretmeni bir boş kavanoz masaya koyar, ve içini pin pong toplarıyla doldurur, sonra öğrencilerine bu kavanozun dolu olup olmadığını sorar ve bütün öğrenciler dolu olduğunu söyler. Sonra öğretmen kavanoza jelibon dökmeye başlar, dolunca tekrar sorar öğrencilerine bu kavanoz dolu mudur diye, öğrenciler doludur der.
Sonra öğretmen kavanoza kum dökmeye başlar dolunca öğrencilerine tekrar sorar, bu kavanoz dolu mudur, öğrenciler doludur der. Sonunda öğretmen kavanoza biraz bira döker ve sınıfa seslenir.
  • Kavanoz sizin hayatınızı temsil ediyor.
  • Pin pong topları önemli olan şeyleri temsil ediyor. (Hayatınız, aileniz, dostlarınız, tutkularınız, bu hayatınızın çoğu kısmını dolduruyor.)
  • Jelibonlar diğer şeyleri temsil ediyor. (Kariyeriniz, eviniz, sorumluluklarınız.)
  • Kum ise küçük şeyleri temsil ediyor.
Eğer siz ilk önce kumu dökerseniz kavanoza, başka bir şeye yer kalmaz. Bu hayatınız için de geçerlidir.
Küçük şeyleri ön plana alırsanız hayatınızda önemli şeylere yer kalmaz. O yüzden zamanınızı akıllıca yönetin, geri kalan her şey sadece kumdan ibarettir.
Sonra öğrenciler sorar hocam sondaki birayı hiç anlatmadınız diye. Hoca gülümser ve cevap verir: Hayatınız ne kadar dolu olursa olsun, her zaman bir arkadaş ile içki içmeye yer vardır.

Not: Çok "şey" kelimesini kullandım, başka türlü nasıl anlatırım bilemiyorum. Hatam varsa affola.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı