Hayatımda dönüm noktası olan bir olay

Şu arkaya müzik koyup saçma sapan dans eden kızlar, o tarz hikayelerden açıkçası ben de iğreniyorum ve o tarz hikaye atan kızların da mantıklı işler yaptığını pek görmedim.

@333365 insanı büyüten, belli bir zaman aralığını çöp etse bile yaşanması gereken şeylerdir. Zaten öyle bazı şeyleri hissedersin. Artık kararında sevme-sevilme, güven duygusu, mantıklı karar verme noktasına geldiğin zaman artık eski çoşkunu kaybetsen bile daha sağlam yürüme hissi rahatlatır. Bende beni büyüten bir anımı yazmak isterim;

Ortaokulda çok enerjik, espirili bir tipleme olarak takılan biriydim. Genelde kızların sevgili olmaktan çok, arkadaş kalmak istediğin biri olarak görünürdüm. O zamanlar aynı sınıfta olduğumuz bir kıza deli gibi tutuldum, ama öyle böyle değil. Gece yatan da, ödevlerimi yapanda, rüyamda, okulda; kısacası her anımda o kızı düşünüyorum. LGS zamanı yaşanıyor bu olay, ben bayağı başarılı bir öğrenciyim. Tabii günlük yaşantımda insanlar surat düşüklüğümden bir şeyler olduğunu anlıyor. Soruyorlar, bir şey diyemiyorum. Ama o kızın yanında sanki eriyorum, böyle bir sevmek. Kıza onu sevdiğimi söyleyecek kadar yarı buçuk cesaretim olsa bile, onunda sınav senesi olduğu için kafasını karıştırmak istemiyorum. Benim yüzümden onun mutsuz olmasına kıyamayacak kadar düşünüyorum. İşte sonradan böyle böyle gün geçtikçe alevleniyor, hiçbir şey yapamıyorum. Normalde mantıklı düşünen biriyimdir. Düşünüyorum diyorum ki, o kızı sevmek senin için mantıksız. Zarar veriyorum kendime, ama bunu bile bile durduramıyorum. Böyle bir seneyi devirdim. Sınav dönemi geldi. Bir yanım emeklerimin karşılığını alacağım için mutlu iken, diğer yanım ayrılacağım için mutsuz. Sınavım güzel geçti, güzel bir fen lisesi tutturdum. Oda çok güzel bir lise tutturdu, tabii ki onu göremeyeceğim kadar uzak bir yerde. Ben kazandığım haberine bile sevinemedim. Yüzümde acıdan bozma bir gülümseme. Böyle yavaş yavaş hazmedip unutmaya dayalı 2-3 sene geçti, lise 3'te okulu beyenmediğim için okul değiştirdim ve tesadüfen o kız aynı okulda. Ama artık eski heyecanımı kaybetmiştim, artık ona baktığımda değil hayatımın her anında gülüyordum. Ona duyduğum hararetli sevgi, yerini sadece tepkisizliğe bırakmıştı. Ve kaderin bir oyunu daha onun benden hoşlandığını anladığım an ise sebepsiz bir mutluluk oluştu içimde. İşte orada anladım ki benim ona duyduğum sevgi olsa bile onunda arkasında hırs vardı. O hırsın verdiği körüklenme ile mantığımı kaybetmişim.

Bu tarz bir olay yaşayan biri olarak, bu kelimeleri yazarken bile yüzümde geçmişe dönük bir gülümseme var, işte bu da beni büyüten bir anıdır. Saygıyla okuyan herkese teşekkürler.

@333365 insanı büyüten, belli bir zaman aralığını çöp etse bile yaşanması gereken şeylerdir.
Kesinlikle, şimdi burada anlattım falan ama çoğu yaşamadan anlamayacak. Hiçbir şey de ilk şeyin heyecanını vermiyor maalesef.

Hocam ne denir ki? Okurken ben de üzüldüm. Ciddi manada. Belki de benim bu derecede empati yapmam da hata. Lakin belki de beni bu olgunlaştırır.

@selimtti her hata insanı olgunlaştırıyor.

@462002 yaşamak daha önemli de belki burada ya da farklı herhangi bir konuda yazan 2-3 şey hayatına yön verebilir.

Hocam kızmayın ama üç sezonluk dizi çıkar bundan soluksuz okudum vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…