Hayatımda neyi değiştirmeliyim?

DeathRain66

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 11. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim son zamanlarda sürekli psikolojik değişim ve depresyonumsu bir şeyler yaşamaktayım. Herkes normalde arkadaşlarıyla vakit geçirdikten sonra yalnız kalıp kafa dinlemek isterken ben hiç yalnız kalmak istemiyorum. Yalnız kalınca çok kötü bir his oluyor, şu zamana kadar 1-2 adamakıllı arkadaşım olmuştur. Yaşım büyüdükçe her şeyden soğumaya başladım, eskiden hoşlandığım birisi oluyordu şu son zamanlarda hoşlandığım birisi yok kısaca uğraşacağım bir şey kalmadı. Eskiden evde bilgisayar oynadığımda falan hiç aklıma olumsuz düşünceler gelmezdi fakat her bilgisayar geçtiğimde çok yalnız birisi olduğumu ve hayatımın sonuna kadar yalnız kalacağım düşüncesine girip ağlayıp sürekli psikolojik değişim yaşamaktayım. Kardeşim falan da yok çok büyük bir boşluğun içinde kalıyorum.

Sizce hayatımda neyi değiştirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini değiştirmelisin.
Yaşadıklarına gerçekten üzüldüm. Babana Allah rahmet eylesin.
Kalbin yerine Beynin komutanlık yapsın artık.
Unutma hayatta hala varız ve etkileşim içerisindeyiz.

Öncelikle başınız sağolsun. Hocam elbette anne ve baba bir ailenin temel taşlarıdır. Ama şu da bir gerçek ki ne yazık ki herkesin annesi, babası sağ değil. Pek çok kişi hayatının erken aşamalarında aile bireylerinden birini kaybediyor. En azından anneniz sizinle birlikte ise yine şanslısınız. Bu yandan bakın bir de. Öte yandan, herkes hayatında farklı zorluklarla yüzleşiyor. Kimi sevdiğini kaybediyor kimi borç batağında kimi ise sağlık sorunlarıyla uğraşıyor falan filan. Toz pembe yaşamıyor kimse.

Dediğimi yanlış anlamayın lütfen ama hayat devam ediyor. Ölenle birlikte ölünmüyor. Sizin artık kendi hayatınıza odaklanmanız lazım. Kimse sürekli sevdiği insanın hayatta olmadığını düşünerek, üzülerek hayatını sürdüremez. Sürdürmemeli de. Deneyimleyecek ve yaşanacak pek çok güzel şey var. Kendi ailenizi kurabilirsiniz mesela. Evlenip çocuk sahibi olabilirsiniz. Hiçbiri olmasa bile kariyer sahibi olmak, ev almak, araba almak sizi hiç motive etmiyor mu?
Sizce hayatımda neyi değiştirmeliyim?
Kafanızı dağıtacak şeyler bulmalısınız. Arkadaşlarınızla vakit geçirin, sosyal aktivitelere katılın. Yani bir uğraşın peşinde koşun. Ben de bütün gün evde boş boş durup geçmişte yaşanan şeyleri düşünsem kafayı yerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı