Hayatımı düzene sokamıyorum

TonyRogers

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Kim olduğumdan falan bahsetmek isterdim de gerek yok. Yaşım 18 bu yeterli. Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere hayatımın gidişatını pek beğenmiyorum. Bunu kariyer olarak söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, güzel bir üniversitenin güzel bir bölümünde okumaktayım. Benim derdim günlerimin genellikle boş geçmesi ve kendime pek bir şeyler katamamamla alakalı. Mesela günde ortalama 8 saat telefona bakıyorum ve bunun 4 saati özellikle Reels izlemekle geçiyor. Elbette bunlar anlık dopamin, serotonin salgılatıyor ve nadiren de olsa güzel içerikler görüyorum fakat çoğu zamanım verimsiz geçiyor. Zaten bundan arta kalan vakitte de okul uyku yemek diye gün bitiyor. Yemek demişken şişman bir bireyim. Çok fazla kilo vermek istiyorum ama bir türlü kendimi yemekten, abur cuburlardan alıkoyamıyorum (hele de yalnızken. Kitap okumak istiyorum mesela fakat bir gün okuyorum ve devamı gelmiyor. Uzun aktivitelere olan odağım çok azalmış bir seviyede. Örneğin arkadaşlarımla film izlerken "a bak kanka şu karakter şunu yaptığı için şöyle oldu anladın mı?" tarzında şeyler duyduğumda bön bön bakıyorum "ya o öyle mi olmuştu diye". Veya derslerde bir sürü detayı unutmuş oluyorum. Zihnim genelde çok dolu oluyor. Sürekli yapmam gereken şeyleri erteliyorum. Bazen gaza gelip "tamam ya artık tüm hayatımı düzene sokacağım" falan diyorum fakat 1 saate bu heves bitiyor. Yani anlayacağınız çok düzensizim ve bundan hiç de memnun değilim. Tavsiyeleri olan veya bir şeyler söylemek isteyen olursa buyursun şimdiden teşekkür ederim. Değerli vaktinizden de çalmış olabilirim affınıza sığınıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatınızı düzene sokacak şeyleri yapmak için hevese ihtiyacınız olmamalı. Heveslisin yap, hevesli değilsin yap, motive oldun yap, motive değilsin yap. Yap, yap, yap. Olay bunları planlayıp kafada döndürmek yerine ne olursa olsun gerçekleştirmek. Disiplin ve düzen böyle oluşur.

Sen harekete geçmezsen hevesin devamlı başlayıp durur. Önce git buzdolabındaki bütün abur cuburları at. Yemekten biraz ye, hafif aç olarak kalk. Açlık insanı öldürmüyor. Spora falan yazıl, koşu bandında koş. Zayıfladıktan sonra yeme isteğin azalacak zaten. Biraz kas yap. Herşeyin fazlası zarardır. Dışarıda takıl, gez eğlen. Dışarı çıkmayı sevmiyorsan evde ders çalış, dersin fazlası hiçbir zaman zararlı değildir. Notlarında başarılı olursun en azından.

Hayata bir kere geliyorsun. Mutlu olmaya çalış keyfini çıkartmaya çalış. Hayatın kendisi kısa. Bu kadar kendini üzecek negatif şeylerle yorumlama. Pozitif ol etrafında kendi kalitene pozitif işlerle yardımcı olursan motivasyon artar. Mesela şişman biriyim diyorsun. Spora gitmiyorsun. Çspor aslında başlı başına en doğal mutluluk hormonudur.

Herkes spora başlama önerisinde bulunmuş çok teşekkür ederim, ben de çok istiyorum fakat salonlar çok pahalı genel olarak ve ailemin maddi durumu bu aralar pek kaldıracak vaziyette değil.

Herkes spora başlama önerisinde bulunmuş çok teşekkür ederim, ben de çok istiyorum fakat salonlar çok pahalı genel olarak ve ailemin maddi durumu bu aralar pek kaldıracak vaziyette değil.

Harcamalarınızı biraz kısarak ailenize yük olmadan kayıt olabilirsiniz hocam.

Harcamalarınızı biraz kısarak ailenize yük olmadan kayıt olabilirsiniz hocam.
Hocam zaten pek fazla harcamam yok. Kaldığım yerin ücreti var ve annem şuan bir tedavi sürecinde ayrıca okul yeni başladığı için babam çok masraf yaptı. yani pek mümkün değil o işler. Belediyenin spor salonlarından bulabilirsem gitmeyi düşünüyorum aslında. Bulamazsam da yürüyüş falan yapabilirim.

Hocam zaten pek fazla harcamam yok. Kaldığım yerin ücreti var ve annem şu an bir tedavi sürecinde ayrıca okul yeni başladığı için babam çok masraf yaptı. Yani pek mümkün değil o işler. Belediyenin spor salonlarından bulabilirsem gitmeyi düşünüyorum aslında. Bulamazsam da yürüyüş falan yapabilirim.

İllaki bir salona gitmenize gerek yok zaten hocam. Dediğiniz gibi yürüyüş yapın, futbol oynayın, bisiklet sürün bunlarda sizi rahatlatacaktır.

Ne tuhaf değil mi? O kadar ciddi sorunlarınızdan söz ediyorsunuz ama aldığınız tek öneri spor üzerine. Sanırım bazıları her şeyin çözümünün bu olduğunu düşünüyor. Buradaki insanların sizden daha iyi hayatları olduğunu düşünüyorsanız bir daha üzerine düşünmenizi önereceğim.

Benim önerim bir gün boyunca telefondan uzak durmanız ve gezip dolaşmanız. Bakalım hayatınızda ne değişecek. Bizimle paylaşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı