Hayatımı sevmiyorum

Ben kendi işimi kendim çözen birisiyim. Sana da tavsiye ederim. Aile bireyleri de dahil kimseye muhtaç olma. Zorlan ama kendin çabala. Arkadaş kaybetmekten korkma, gereği yok. Eğer ki yalnız kalmamak istiyorsan aynı kafa dengi arkadaşlar bulabilirsin zor değil. Arkadaşlığı da yıla vurmayı çok saçma buluyorum. Dost-arkadaş çıkar işidir. Derdini kendine sakla. En kötü gününde bile ağlama. Güçsüzler ağlar bırak onlar ağlasın. Ağlama ki her zaman kazan.

İnsanların derdi kendine. Başkasının derdi ile bir başkasının derdini kıyaslayamazsınız. Herkesin kendine özgü zorlukları var. Lütfen boş cevap atmayın. Arkadaşın moralini bozuyor olabilirsiniz. Aslında son etkinliğiniz nasıl bir insan olduğunuzu çok iyi anlatıyor .

Teşekkürler. Arkadaşların ismini vs vermemk ve olayların karışmaması için yıl olarak yazdım. Yoksa tabii ki de yıla vurmak çok saçma. 2 Gün önce tanıştığın insan bile hayatının dostu olabilir.

Önerileriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Olur yazabilirim size tekrar teşekkürler.

Canım kardeşim, yaşadığın durumlar gerçekten çok sabır isteyen olaylar. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez. İnşallah bu durumlardan kurtulursun ve kurtuluruz. Umarım daha iyi günler görüeceğiz.

Genelleme yapmayı sevmesem de Türkiye de ki çoğu genç kişinin böyle olduğunu düşünüyorum, ben de 17 yaşındayım ve çok fazla arkadaşım olmadı. Aslında bu biraz benim içe kapanık olmamdan ötürü diyebilirim çünkü ben arkadaş sayısından çok güvene önem veren birisiyim sadece 1 arkadaşım olsun ama güvenilir olsun benim için yeter ve artar. Aile konusuna gelirsek ben ve 3 yıllık arkadaşımın ailesi de senin ailen gibi hemen hemen aynı örneğin ders çalışırsın; sen ders mi çalışırdın? Diyorlar. Ders çalışmadığın zamanlarda git dersini çalış yoksa iş güç bulamazsın derler. Ailem ile oturduğumda saçma sapan konular açılır, benim istemediğim veya sevmediğim sözler bana söylenir ben kalkıp odama geçince sen çok a-sosyal bir çocuk oldun derler. Bu olayları arkadaşım da yaşadığı için bazen onunla konuşuruz benimki böyle yaptı seninki ne yaptı gibisinden az da olsa bu beni rahatlatıyor, en azından ortak derdimiz var diyoruz. Korona olduğundan mütevellit zaten aile içi kavga bayağı bir arttı son zamanlarda. Gündeme gelecek olursak sadece sen değil tüm Türk halkı bu zorluklarla uğraşıyor. Bilgisayar almak istesek alamıyoruz, telefon almak istesek alamıyoruz, her şey pahalı sadece videolarını izliyoruz. Bazen diyorum keşke tanrı canımı alsa da kurtulsam. Eğer arkadaş olmak istersen Discord'dan konuşabiliriz. İyi akşamlar.

Dert değil dedim, "dert değil". Herkesin derdi kendine, ne kadar üzüldükleri beni ilgilendiren bir şey değil, fakat konuyu açan kişi saçma sapan şeyleri kafaya takıp bunalıma girmiş, sizde halen ciddi ciddi cevap yazıyorsunuz adamı mutlu etmek için. Şu forumda tanımadığı adamın iki lafıyla dertlenmesi bitecekse zaten o dert, dert değildir. Çok üzülüyorsan, psikoloğa git. Technopat gibi bir forumda uzun uzun bir yazı yazacak zamanı buluyorsun ama?

Konu sahibi benim hiçbir şeye zamanım yok gibi bir şey dememiş. Bu birincisi. İkiye gelirsek bundan sizene? kimsiniz siz başka insanların derdine laf atabilecek gücü kendinizde bulabiliyorsunuz? Arkadaşa göre derdi ağır gelmiş belki de. Senin yaşın büyük olabilir bu olayları yaşayıp görmüş, geçmiş olabilirsin. Fakat başkalarına böyle konuşamazsın. Kimse kimseye burada zorunlu cevap vermek zorunda değil. Herkes kafasına göre, kendi olayına, bildiği işe göre konulara cevap vermeyi seçiyor. Psikoloklar her derde derman olamazlar. Sadece hayatımızda yaşadıklarımızın özetini çıkarmakla mecbur kalıyorlar. Zamanında çok gittim. İnsanların buraya derdini anlatması size kalmadı. Ayrıca çözmesi de bizim kendi derdimizi anlatmamız, arkadaşın kendisi mutlu etmemiz size kalmadı. Lütfen işinize bakın. " LÜTFEN ".

Aynı şeyi tekrar yazıyorsun. Bende aynı şeyi tekrar yazmayacağım, tartışmaya da gerek yok. Bu forumun yaş ortalaması belli, bir psikoloğa gidip alacağı yardım şu forumda alacağı yardıma göre çok daha etkili olacaktır. Bir de şunu anlamıyorum, ulan nerden aklınıza geliyor teknoloji forumuna "Hüü, ben depresyondayım bana yardım edin!" gibi konular açmak. Bu forum teknolojiden, ekran kartlarından falan ibaret demiyorum, bu forumda alacağı psikolojik yardım hiç bir işine yaramayacak, tabii gerçekten depresyona girmişse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…