Hayatımızdan çıkan birini nasıl unutmaya çalışabiliriz?

Onunla arkadaş olmadan önce bir ayrılık yaşadığını biliyorum onun için baya üzücü bir durumdu ilk tanıştığımız aylarda sürekli onun kendisine yaptıklarından bahsederdi ama sonra düzeldi diye düşünüyordum, biz arkadaşken başka sevgilisi olmadığını biliyorum konuştuğu kızlar oluyordu onlarıda genellikle anlatırdı. Bizim arkadaşlığımız baya iyiydi 6-7 saat aralıksız konuştuğumuz zamanlar çoktur bu iki yıl boyunca o kadar çok şey üzerine konuştuk ki siyaset, din, insan ilişkileri, ikili ilişkiler, ekonomi, tarih, felsefe, matematik yani bu baya uzar bitmez, konuşacak konu bulamayacak kadar konuşurduk 3-4 ay öncesine kadar bu olayları yaşayana kadar aramızda hiç kötü bir şey olmadı ikimizde uyumlu anlayışlı insanlardık.

Büyük ihtimalle bana karşı olan arzularını sevgi sandım zaten çok güvendiğim her şeyimi paylaştığım bir insan olunca onun bu davranışları beni baya kırdı. Ben bir tık duygusuz ve kimseye güvenemeyen bir insandım, onunla konuşmak paylaşımda bulunmak beni huzurlu hissettiriyordu ama yaptığı hata affedilmeyecek derecede benim nezdim de bir kere yapan bir daha yapar beni cepte görüp belirsiz bırakmamalıydı, ben yokmuşum gibi davrandı.

Onu kalbimde taşırken ve özlerken vazgeçmek kadar acı bir şey yok, ona çok alışmışım alışkanlıklar beni yıpratıyor, mesela bugün yaşadıklarımı anlatmak istiyorum ama yazamıyorum ya da günaydın yazmak istiyorum yazamıyorum başıma istemediğim bir olay geliyor kimseyle paylaşmak istemediğim için içime atıyorum o olsa ona yazardım ama o bu hatayı yapmaması gerektiğini biliyordu çünkü ben insanları önce uyarırım sonra tek hatasında silerim ama onu silemiyorum onun için ağlamamıştım hiç düne kadar duygularımı bastırmak yerine dışa vuracağım galiba artık, güçlü görünmenin kimseye faydası yok o gitti ve ben savunmasızım, onu da silmeye çalışacağım.
Tiktok Snap kullanmazdı Instagram da çok takipleşmez kimseyle.

Bu arada nazar değmesin chat gpt den daha bilgilisiniz cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bazı kişiler isteseniz de unutulmuyor hocam.
Öyle olmaz diyelim umarım.

Hocam öncelikle iltifatınız için teşekkür ediyorum. Ben sadece DEHB+araştırma bağımlılığımın etkisi ile bu kadar çok şeyi öğrendim DEHB aktivitem yüksekken öğrenme oranım daha çok yükseliyor neyse konuyu saptırmayalım. Ya şu ilişkide benim gördüğüm tek eksik ne biliyor musun? Mesafenin sizi araya getirememesi neden böyle dedim diye soracak olursan şöyle ki insan beyni fiziksel olarak algılamadığı şeylerin gerçekliğini tam olarak hissedemez ilişkiniz anlattıklarına bakacak olursak aslında gayet güzel gidiyormuş ama erkek tarafı atılgan olmadığı zaman böyle yanılgılara düşmek çok normal. Zaten düşününce bu tip hikayeler genelde hep böyle oluyor. Genelde sağlıklı erkekler en geç herhangi bir çift ilişkisinde 6 ila 18 ay içerisinde ilişkiye bir ad koymak isterler. Biraz buradan da anlaşılabiliyor olmayacağı ama eğer ki sizin fiziksel bir birlikteliğiniz(kastım herhangi bir date, yemek vs.) Olsaydı bu ilişki belki de ilerleyebilirmiş bu sebepten dolayı ilerlememiş ve olduğu yerde saymış. Dediğim gibi erkek beyni fazla düz çalışır bu düzlük zaten normal erkeklerde mallık seviyesindedir ve cidden ikili ilişkilerde deneyimsiz ya da düz bir erkek farkında olmadan çok pot kırar.(evet düşününce zamanında bende az pot kırmamışım). Ancak bu mallaşmanın asıl sebebi aşık olmaktan kaynaklı bir erkek sizin etrafınızda ne kadar çok mallaşıyorsa o kadar çok sizi arzuluyor ve seviyordur. Bu biraz beynin yapısı ile alakalı bir şey beynin işlemci kısmı dediğimiz prefrontal Cortex özellikle dorsoleteral kısmı çalışmayı bırakıyor. Bu kısım beynin tüm bilinçli aktivitelerini yönettiği kısım. Bildiğin kepenk kapatır ancak bu kapanma serotonin ve dopamine bağlı bu ikisi bu kısmın kapanmasına sağlıyor.(alakasız bir bilgi aynı şekilde orgazm sırasındada beyin çalışmayı durdurur bu sebepten dolayı) çok dağıttım ya konuyu galiba sizin yapabileceğiniz tek şey aklınızda o olsa bile günlük rutininize kendinizi devam etmeye zorlamanız. Böylece beyin bir süre sonra o kişiye karşı olan o hissi görmezden gelmeye başlar o orada kalır ama siz o hissi görmezden gelmeye devam ettiğiniz için artık fark etmezsiniz. Ne zamana kadar? O kişiyle ilgili herhangi bir anınızı tetikleyecek bir şey yapana kadar. Bu da fiziksel bir bağ yoksa çabuk atlatılır zaten. Asıl zor olan fiziksal bağlardan kurtulmaktır o yüzden uyuşturucu ve alkol bağımlılarını tedavi etmek psikiyatrik sorunları tedavi etmekten daha zordur. Off konuştukça geliyor bağlantılı bilgiler tutamıyorum kendimi ama tutmam lazım.

İçinizi şöyle rahatlatayım bence bu kişinin aslında size o kadar da arzusu yoktu büyük ihtimal ig de gördü sizi o an hoşuna da gitti. Ondan sonra kendi kendine alışkanlık olarak devam etti. Dopamin salgıladığımız her aktivite daha hızlı alışkanlığa veya bağımlılığa dönüşür bunu unutmayınız.

Bu arada konudan bağımsız ama kendim hakkımda bir şey söyleyeceğim herkes bu huyumdan rahatsız. Şöyle açıklayayım masa başındasın ve birisi duruyor bir anda 2.Dünya Savaşı tarihi anlatmaya başlıyor(o kişi benim). Masada kimse konuşmazken bile bir anda böyle bilgiler spamlayabiliyoruz araştırmacı DEHB liler olarak. O yüzden genelde sosyal ortamlarda da yalnız takılırım. Kalabalık bir çevrem olmasına rağmen kimsenin rastgele bir zamanda konuştukları şeyden ötürü birisinin akademik bilgiler spamlamasını isteyeceğini sanmıyorum.

Onun da en çok şikayet ettiği durum aramızdaki uzaklıktı niye bu kadar uzaktasın diye yakınırdı onunla aramıza soğukluk girmeden önce de bunu konuşurduk 1000 km gibi bir mesafe vardı bu kadar uzaklık olunca zor oluyor ikimizinde yoğun hayatları var yazın ben çalışıyorum o çalışıyor, güz dönemi başlayınca yurtta kaldığım için yurda gidiyorum aslında 600 km civarına azaldı ama günü birlik gidilip gelinmeyeceği için ya da zor olacağı için ikimizde çekindik o gelmek istedi ama gelmedi. Ben çok aktif Instagram kullanmam kendi profilime de kendimi koymam, onunla tanışmam bir Instagram yorumu atmıştım öyle başladı o bunun üzerine dm den yazdı baya konuştuk böyle ilerledi sonra baya samimi iki arkadaş olmuştuk. Dün Instagramı dondurmaya karar verdim reels kaydırmak sıkıcı geliyor ve sürekli onunla konuşmalarımıza da bakmak beni yoruyordu.

Günlük rutinlerimi yaparken bir sıkıntı yok düzenli spora giderim, derslere gidiyorum, gidebilceğim etkinliklere kurslara katılıyorum, onu aklımdan çıkarabilecek şeyler yapmaya çalışıyorum. Benim için kötü tarafı derslerime odaklanamıyorum kafası zaten dolu bir insanım o daha da çok dolmasına neden oluyor ama bunu da aşmaya çalışacağım, zaten derslerden soğudum bu sene yordu cidden kafam sürekli kaçış noktası arıyor.

Bence bu özelliğiniz çok iyi tabii içte tam olarak ne yaşadığınızı bilemeyeceğim insanlara takılmamak lazım benimde benzer durumlardan yakınan arkadaşlarım var benim hakkımda çünkü saçma sapan bir konu hakkında dahi bilgim olabiliyor ve sıkıcı bulabiliyorlar çoğu zaman, ben çocukluğumdan beri asosyal bir insandım ve o yüzden kendimi geliştirebileceğim her konuda geliştirmeye çalıştım, bu elimde olan bir şey değil beni yargılamadan dinleyen tek insanda oydu ama yapacak bir şey yok artık, bitti çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…