Hayatımızı Satıyoruz!

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 4.572
Kendini zeki gören, mal mülk ve makam sahibi insanlar diğer çoğunlukların kendi hayatlarını düzenleyemeyeceğine karar verip sizin sosyal seviyenizi sizin adınıza belirler. Doğup büyüdüğünüz sosyal çevreden nerelere gelebileceğiniz bellidir veya en fazla ne kadar maaş alacağınız... Bu sosyal statünüz siz daha okula başlarken belirlenir aslında... İstisnalar hariç. 60/70 kişilik sınıfta okuyorsanız, kendinizi iyi ifade edemez, yeteneklerinizin farkına varamaz ve özel hissedemezsiniz... Çünkü, sistem sizi bir fabrika işçisi olmanızı istediği için oradasınızdır veya memur. Eğer 10 kişilik bir sınıfta özel bir kolejde okuyorsanız ve özel hocalarınız var ise, siz orta sınıf veya akademik kariyeri olması şiddetle beklenen azınlıktasınız.
Tarih boyunca, bir yerde hangi yönetim biçimi veya hangi din olursa olsun toplumların sınıflandırıldığını görürsünüz...
Değeriniz, bir gün içerisinde yaptıklarınızın toplamıdır. Seviyenizi de, sosyal çevreniz belirler. Kendinize isterseniz dev aynasında görün... İşçi isen, birden bir günde holding sahipleriyle aynı masada yemek yerken bulamazsın kendini, bu sosyal statüden dolayıdır...

Önce insanlardaki istek, arzu ve hırs bitmesi gerekiyor.
Mesela Bill Gates dünyanın yıllardır yıllık kazancı en fazla olan ve bireysel olarak en zengin insanı. Şimdi bu adam şirketinde hala bir şeyler üretip bizlere satıyor. Peki neden? Bizi düşündüğü için mi? Bize yardımcı olmak için mi? Hiç zannetmiyorum, eğer düşünseydi Windows 10 Pro 850 TL olmazdı. ;) Bu adam dünyanın en zengini hiç çalışmasa her şeyini bir yerlere satsa zaten ölene kadar yeter artar bile. İyi ama neden hala daha fazlasını kazanmaya ve harcamaya çalışıyor. Ben söyleyeyim insanların bitmeyen hırsları, istekleri ve arzuları yüzünden.
Mesela bu konudaki mesajınız Su anki hayalleriniz nelerdir? neden bir araba istiyorsunuz? Veya fotoğraf makinesi ve ekipmanlarını? Çünkü bunu seviyorsunuz veya size bunları sevdirebilmek için uğraştılar (üreticiler vs.). Yani istek ve arzularımız bitmeden bizler yani insanlar çalışır ve az veya çok, yetecek kadar veya yetmeyecek kadar karşılığını alıyoruz ve şahsi fikrim uzun yıllar daha bu şekilde gidecek.
Vergiler konusunda da kusura bakmayın ama bu zamana kadar olan bir şey ve maalesef "Böyle başa böyle tıraş" ;).

Tecrübesiz, dil bilmeyen, iyi bir üniversite diploması olmayan biri için nasıl beklentilerin var bilemem. 18 yaşındayım yaklaşık 6 aydır bir mali müşavirlik ofisinde çalışıyorum ve bunun 5 ayı okul dönemindeydi, herkes gayet anlayışlı ve iş verenimizde gayet düzgün. Elimin hızlı olması ve gayretli olmamla ek ücrette alıyorum.. Ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum kısaca sana.

Yani okulu okumayan, okuyamayan köle standartlarında mı olsun?

Önce insanlardaki istek, arzu ve hırs bitmesi gerekiyor.
Mesela Bill Gates dünyanın yıllardır yıllık kazancı en fazla olan ve bireysel olarak en zengin insanı. Şimdi bu adam şirketinde hala bir şeyler üretip bizlere satıyor. Peki neden? Bizi düşündüğü için mi? Bize yardımcı olmak için mi? Hiç zannetmiyorum, eğer düşünseydi Windows 10 Pro 850 TL olmazdı. ;) Bu adam dünyanın en zengini hiç çalışmasa her şeyini bir yerlere satsa zaten ölene kadar yeter artar bile. İyi ama neden hala daha fazlasını kazanmaya ve harcamaya çalışıyor. Ben söyleyeyim insanların bitmeyen hırsları, istekleri ve arzuları yüzünden.
Mesela bu konudaki mesajınız Su anki hayalleriniz nelerdir? neden bir araba istiyorsunuz? Veya fotoğraf makinesi ve ekipmanlarını? Çünkü bunu seviyorsunuz veya size bunları sevdirebilmek için uğraştılar (üreticiler vs.). Yani istek ve arzularımız bitmeden bizler yani insanlar çalışır ve az veya çok, yetecek kadar veya yetmeyecek kadar karşılığını alıyoruz ve şahsi fikrim uzun yıllar daha bu şekilde gidecek.
Vergiler konusunda da kusura bakmayın ama bu zamana kadar olan bir şey ve maalesef "Böyle başa böyle tıraş" ;).
850 TL para senin ve benim gibi insanların için büyük para, ama herkes için değil. Burada insanların görmesi gereken bir husus var. Eğer maddi durumunuz yok ise ve hedefiniz yine maddi doğrultudaysa, sizin için hayat tek yönlü akar. Bankadan aldığı bir ev kredisine yıllarca bel bağlayan bir memur gibi... Başka bir şey göremezsiniz. Bu hayatımızın başkaları tarafından ayarlandığınının en büyük kanıtlarından.

Tecrübesiz, dil bilmeyen, iyi bir üniversite diploması olmayan biri için nasıl beklentilerin var bilemem. 18 yaşındayım yaklaşık 6 aydır bir mali müşavirlik ofisinde çalışıyorum ve bunun 5 ayı okul dönemindeydi, herkes gayet anlayışlı ve iş verenimizde gayet düzgün. Elimin hızlı olması ve gayretli olmamla ek ücrette alıyorum.. Ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum kısaca sana.
Ben de Muhasebe öğrencisiyim ve Gümrük müşavirliğinde çalışmaya başlayacağım bayramdan sonra. Muhasebe iyidir [emoji75]

850 TL para senin ve benim gibi insanların için büyük para, ama herkes için değil. Burada insanların görmesi gereken bir husus var. Eğer maddi durumunuz yok ise ve hedefiniz yine maddi doğrultudaysa, sizin için hayat tek yönlü akar. Bankadan aldığı bir ev kredisine yıllarca bel bağlayan bir memur gibi... Başka bir şey göremezsiniz. Bu hayatımızın başkaları tarafından ayarlandığınının en büyük kanıtlarından.
Bakın oradaki 850 TL örneği Windows 10 Pro'nun fiyatı ve Windows işletim sistemini geliştiren ve piyasaya süren şirket Microsoft sahibi: Bill Gates yani trilyon dolarlara sahip kişi.
Söylediklerimi bir daha okuyun, hata bir kez daha, hatta siz en az 6-7 kez okuyun. Mesele burada bir ürünün 850-1000-20000-3000000000 TL olması değil ve olamaz. Söylemeye çalıştığım şey dünyada neredeyse her şeye hiç sıkıntı yaşamadan ulaşacak bir insanın ürettiği ürünü bu fiyatlara satması. Bilmem anlatabildim mi? (Sanmyorum)

Bakın oradaki 850 TL örneği Windows 10 Pro'nun fiyatı ve Windows işletim sistemini geliştiren ve piyasaya süren şirket Microsoft sahibi: Bill Gates yani trilyon dolarlara sahip kişi.
Söylediklerimi bir daha okuyun, hata bir kez daha, hatta siz en az 6-7 kez okuyun. Mesele burada bir ürünün 850-1000-20000-3000000000 TL olması değil ve olamaz. Söylemeye çalıştığım şey dünyada neredeyse her şeye hiç sıkıntı yaşamadan ulaşacak bir insanın ürettiği ürünü bu fiyatlara satması. Bilmem anlatabildim mi? (Sanmyorum)
Ben ek olarak bir şeyler yazdım. Ama kabul etmeliyiz ki 850 TL olmasının sebebi Bill Gates değil, dolar ve vergiler... Bill Gates yarı fiyatına satacak olsa, yine fazla para... Hem de bir çok kişi için!
''Mesele burada bir ürünün 850-1000-20000-3000000000 TL olması değil, ürettiği ürünü bu fiyatlara satması.'' demişsin? Bu iki cümle çelişkili...
Fiyatı önemli değil deyip, onun bu fiyattan satmasını eleştirmişsiniz...

Son düzenleme:
Ben ek olarak bir şeyler yazdım. Ama kabul etmeliyiz ki 850 TL olmasının sebebi Bill Gates değil, dolar ve vergiler... Bill Gates yarı fiyatına satacak olsa, yine fazla para... Hem de bir çok kişi için!
''Mesele burada bir ürünün 850-1000-20000-3000000000 TL olması değil, ürettiği ürünü bu fiyatlara satması.'' demişsin? Bu iki cümle çelişkili...
Fiyatı önemli değil deyip, onun bu fiyattan satmasını eleştirmişsiniz...
Trilyonlara hükmeden bir adam sabahtan akşama kadar arge ekibiyle beraber "Bu gün ne geliştirsek?" diye çabalıyor. YAZDIKLARIMI ANLAYIN ARTIK ANLAYIN MESELE PARA DEĞİL SADCE TRİLYONLARA HÜKMEDEN BİR İNSANIN HALA BIKMADAN USANMADAN BİR ŞEYLER YAPMASI. ANLADINIZ MI BURAYI? PARA DEĞİL MESELE PARA DEĞİL PARA DEĞİL. SADECE TEK BİR CÜMLE ÜZERİNDEN BENİ ELEŞTİRMEK YERİNE İLK MESAJIMI DEFALARCA OKUYUN. NEDEN ÇALIŞIYOR NEDEN UĞRAŞIYOR DİYORUM HALA OLAYI DOLAR EURO KURUNA ÇEKİYORSUNUZ..... YETERLİDİR İNŞALLAH

@Emin Bozgeyik Diyor ki; atıyorum 1 milyar dolar servete sahip birisi paranın satın alabileceği her şeyi satın alabilir ve bunu ölene kadar sürdürebilir. Fakat Bill Gates gibi çok daha büyük servetlere sahip kişiler için 1 milyar dolar sakız parası olmasına rağmen, halen neden daha da fazla para kazanmak ve daha da fazla Dünya'ya ün/statü salma peşindedir.

@Emin Bozgeyik Diyor ki; atıyorum 1 milyar dolar servete sahip birisi paranın satın alabileceği her şeyi satın alabilir ve bunu ölene kadar sürdürebilir. Fakat Bill Gates gibi çok daha büyük servetlere sahip kişiler için 1 milyar dolar sakız parası olmasına rağmen, halen neden daha da fazla para kazanmak ve daha da fazla Dünya'ya ün/statü salma peşindedir.
Çünkü öyle bir sistem oturtulmuş ki, bu sisteme devletler bile bağımlı hale getirilmiş... Bugün Avrupa devletleri bile içine düştükleri bu Microsoft bağımlılığı için henüz yeni yeni çözümler üretmeye başladılar... Bütün devlet dairelerinde, hatta istihbarat servisleri bile bu bağımlılığa ortak. Yani mesele Bill Gates'in zenginleşmesi değil, insanların ve devletlerin bağımlı hale getirilmesi. Bağımlılık Bill Gates olmadan da devam eder...
@Xample-47 Anladın mı? Büyük yazmak anlaşılırlığı artırmaz... Karşıdaki alacağı kadarını alır. Bak bana... :rolleyes:

EDİT: Bill Gates emekli... Yani son bir kaç yıldır çalışmıyor. :vıy:

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı