Tamam hocam. Benimde demek istediğim bizim inancımızda ölüp tekrar dirilip cennete sonsuz ikramlar görmek. Sizce de çok acizce değil mi yaşadığınız hayatta çok şey başarıp ölünce karanlığa gömülüp kimsenin haberi olmadan yok olmak? Yaptığınız işlerin bir ödülü veya cezası olmalı bence.
Diğer dünyaya hazırlık . Sevenleriniz için, yanınızdakiler için, aileniz için yaşayın. Bunlar birer sebep. İnsan olmanız da bir sebep aslında. Kendinize yazık etmeyin. Yaşayın. Hep bir amacınız olsun.
Hayatın amacı sevgiyi öğrenebilmektir. Bulunduğun ortamdaki tüm varlığı sevmek ve saygı duymak. Böylece onlarla uyumlu bir hayat yaşayarak mümkün olan en az zararı vererek buradan göçüp gitmektir.
İnsanın hayattaki amacı ise kendine bağlıdır. Zihni neyi benimserse onu amaç edinir ki bu halde id ve egonun çatışmasında galip gelen tarafın sözü geçer. Ya her şeyi kendinden bilir ya da her şeyin değerini bilir. Arada da anın getirdiği gitgellerle cebelleşir.
Evet ya. Bilimin en temel şeyidir bu. Argüman, hipotez, teori farkını bilmemek çok üzücü bir şey.
Ben de geçen smokin ile yıkandım bakalım. Umarım yazılmaz.
Cin mevzusu tamamen komedi zaten. Kendisine büyü yapıldığını, cin musallat olduğunu iddia eden bir ateiste denk gelmedim.