Hayatın son bir yılda kötüye gitmesi

hamiltonfedaisi

Decapat
Merhaba Technopat Sosyal. Son 1 yılda hayatımın aşırı kötüye gittiğini düşünüyorum. Belki "ergen" olduğum içindir böyle düşünceler fakat yine de içimi dökmek istiyorum. 10. sınıfım. Liseye geçtiğimde gayet mutluydum. Yeni arkadaşlar, yeni hocalar, yeni dersler falan. Notlarım da kötü değildi aslında. Mutlu ve huzurlu bir insandım. Fakat 10. sınıfa geçtiğimde işler tersine döndü. Sadece derste değil, hayatımın her noktasında odak problemlerim beni geriye götürmeye başladı. Okulda ders dinlemek istiyorum. Gayet normal bir şey değil mi? Fakat 1-2 dakika geçmeden hocanın ayakkabısına, ceketine, pencereden gözüken ağacın yapraklarına dalmış gitmişim.

Kendime gelince bir bakıyorum ki 5-10 dakika geçmiş. Eve geliyorum ve yarım yamalak ders dinlemişliğimle beraber masaya oturuyorum fakat boş duvara bakmak daha eğlenceli geliyor o andan itibaren. 0 ders çalışma isteği. Ailem de sürekli olarak baskılıyor beni. Ders çalış, senin gibi çocuk olmaz olsun, seni işe vereceğiz tarzında. Ve son zamanlarda da aşırı biçimde kafayı bana takmış durumdalar. Arkadaşlarımla yarım saatlik mesafe gitmeme izin vermiyorlar. Oyun tarzı şeylere girmeyeceğim zaten. Evde tıkıldım kaldım. Notlarım, mutluluğum düştü. Düzgün bir şekilde gülememeye başladım. Ne oldu diye sorgulamak istiyorum ve gözümü kapatıyorum fakat 30 saniye sonra aklım başka şeylere gitmiş oluyor. Dikkat dağınıklığı o seviyede yani.

Evin deliğinde, aileden azar işiterek, masa başında ders çalışmak için can çekişerek, sıfır sosyallik ve mutlulukla yaşıyorum. Belki bunlar ileride normal gelecek. Yaşı başı almış olacağız. Belki de küçük olduğum için çok fazla geliyor bunlar bana fakat aşırı mutsuzum. Ha bunlar benim düzeltebileceğim şeyler mi? Aslında kısmen evet. Fakat böyle bir durumda içimden hiç o enerji gelmiyor. Evet, bu kadardı. Aklıma gelenleri rahatlamak için buraya yazayım dedim. Özellikle yardım, tavsiye beklediğim yok aslında. Fakat tavsiye vermek isteyenleri seve seve dinlerim. İyi akşamlar Technopat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam adamın dopamin kaynağı yok ki dopamin detoksu yapsın Ayrıca dopamin detoksu kısmen zırva.
Yazdıklarına göre odak problemi var, odak problemi de anlık dopamin bağımlılığı ile doğru orantılı. Dopamin detoksu bana da zırva geliyor açıkçası Burda kastettiğim anlık dopamin sağlayan şeyleri azaltmak.

Öncelikle yaşadığın şey boşluk hissinden kaynaklanıyor bence ve bunu çözmenin bazı yolları var. Ben bu duyguyu yaşadığım zaman genelde bir şeylerle uğraşırım. Kendine basitte olsa bir hobi bulmaya çalışabilirsin. Bu her şey olabilir, evde enstrümanın varsa çalabilirsin ve hatta en basitinden kağıda kalemle bir şeyler karalayabilir veya çizebilirsin. Bu arada odaklanma sorununu çözmek için sürükleyici ve karmaşık diziler izlemek belki fayda edebilir. Eğer kitap okumayla aran iyiyse karmaşık romanlara da başlayabilirsin ama eğer kitapla aran pek yoksa sakın başlangıçta karmaşık kitaplar okuma seni daha da bayar. Okulda odaklanma sorununun üstesinden gelmek için de başka şeyler düşünmemeye çalışmalısın ve bence öğretmenin anlatıkları şeyleri kafanda tekarlayıp veya kağıda yazıp odaklanmanı kolaylaştırabilirsin veya ben kendi uyguladığım bir taktiği vereyim; Hocanın dedikleri cümlelerden bazılarını eğer İngilizcede az çok iyiysen, İngilizceye çevirmeye çalış böylece hem o cümle aklında kalır hem de derse odaklanmış olursun. Ayrıca muhtemelen enerji eksikliği de hissediyorsundur, uykunu alsan bile yorgun gibi hissediyorsundur. Bunu aşmak için en güzel yöntem vücudunu çalıştırmaktır ve bence vücudu çalıştırmanın en güzel yolu koşmaktır ayrıca bacakların dışında hiçbir ekipman gerektirmez. Ailenle açık iletişim kurmak da önemlidir. Onlara hissettiklerini ve ihtiyaçlarını açıkça ifade etmek, seni anlamalarını kolaylaştırabilir. Unutma ki, bu zor zamanlar geçicidir ve kendini motive ederek, kendini daha iyi hissedebilir ve daha iyi bir denge sağlayabilirsin. Kendine iyi davran, kendini sev gerisi gelir.

Hocam haklısınız dopamin bağımlılığı odaklanmayı gözle görülür şekilde azaltabilir ancak odaklanmayı azaltan en önemli şey strestir ve en tehlikeli stres pasif strestir.Neden ? Çünkü sen onu düşünmeyi bırakmışsındır ama o problem hala bilinçaltının en derinlerinde yatar ve sen onu düşünmediğini sansan bile o hep aklındadır,o yüzden de önce altta yatan sorun çözülmelidir ki bunu yapmak zor olduğu için en azından kendisini başka şeylerle uğraştırarak kafasındaki problemi yavaş yavaş unutabilir.

Dopamin detoksu deneyebilirsiniz.
Denedim. 1 hafta sosyal medya ile ilgili şeyleri bırakmıştım. Fakat onlar olmadan da uykuya sarmıştım. Odağıma gözle görülür şekilde etki etmedi.

Çok teşekkürler

Denedim. 1 hafta sosyal medya ile ilgili şeyleri bırakmıştım. Fakat onlar olmadan da uykuya sarmıştım. Odağıma gözle görülür şekilde etki etmedi
Sıkıntı da burada zaten, bir hafta detoks yaptıktan sonra eski hayatınıza geri döndüyseniz bir fark olmayacaktır. Onun yerine telefonda vakit öldürdüğünüz sosyal medya, oyun gibi uygulamalara kısıtlayıcı koyabilirsiniz. Daha rahat olur sizin için. İşin aslı anlık zevkler yerine her daim gelişiminize odaklanmak.

Arkadaşlar merhaba. Bugün okuldan geldim ve direkt olarak ders çalışmaya başladım. Telefonumu da tamamen kapatıp çekmeceye koydum. Yine dikkat dağılmaları oldu mu? Evet. Fakat yine de biraz odaklanabildiğimi hissettim. Ekstra olarak Instagram hesaplarımı dondurdum. 15 gün sonra sınavlarım başlıyor. Bu 15 günde kötü notlarımı düzeltmek istiyorum. Gelişmelerimi fırsat buldukça yazacağım buraya. Yine tavsiyede bulunanlara teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…