Hayatınız bu kadar değersiz mi?

Babama bıraktırdım zamanında. Sigara dumanının olduğu yerde duramıyor. Ben nasıl 15 yıl içtim bu zıkkımı diye söyleniyor. Artık daha mutlu. Siz siz olun sigarayı bırakın.
"Bıraktırdım" demekle olmuyor, işin ilmini öğret ki herkes faydalansın :D Bizimkiler ne yaptıysa bırakamadı, ikisi de son nefesine kadar içecek anlaşılan.

"Bıraktırdım" demekle olmuyor, işin ilmini öğret ki herkes faydalansın :D Bizimkiler ne yaptıysa bırakamadı, ikisi de son nefesine kadar içecek anlaşılan.
Çaresi var. Anlatayım. Babam günde iki paket sigara bitiren bir adamdı. Biz (babam hariç ailemden kastediyorum) babama zorla bıraktırmaya çalışıyorduk ama tahmin ettiğimiz gibi iplemiyordu bizi. Sonra ben efsane planıma başladım. Babamın bilinç altına belli başlı ögeleri soktum. Zararlarını. Sürekli dile getirerek.

Babamın karakterine göre (sert bir insan sayılır) onunla konuştum. Eğer konuşacağın kişinin karakterini iyi bilirsen konuştuğunda seni ciddiye almasını sağlarsın. Babama sürekli zararlarını dile getirdim. İlk başta bırakmayı düşünmüyordu ama sonrasında işin ciddiyetine mecburen vardı. Akabinde her sigara içtiğinde zararlarını dile getirdim ama sürekli. Her zaman sigara içerken yakalaman lazım. Plan böyle ilerlemeye devam etti.

Sonunda her sigara içişinde canı sıkılmaya başladı. Galiba söylediklerim aklına geliyordu. Yani bağımlı olduğunu anlattım. Zararlarıyla. Ama dolaylı yoldan.

Tüm bunları düşünüp zararlı olduğunu idrak etti ve bağımlı olduğunu kabul etti. Bırakması gerektiğini anladı. Babam iradeli bir insandır. Sonrasını kendi halletti. Sigarayı bıraktı. Görev tamam.

Eğer iradesi zayıf bir insansa ve sigarayı bırakamıyorsa onu cesaretlendirmen lazım. Yapabilirsin, başarabilirsin gibi sözler söyleyerek. Aynı zamanda sigara içerken etkileyici bir şekilde bıraktıktan sonraki olumlu yönlerini anlat. Abarta abarta. Dünya ile bağlantısı kopsun ve sadece bıraktıktan sonra anlattıklarını hayal etsin. Hayal ettiğini ona bakarak anlayabilirsin.

Eğer o zaman da olmuyorsa profesyonel yardım lazım.

İşte böyle. Ben böyle bıraktırdım sigarayı. Umarım en kısa zamanda kurtulur ikisi de.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı