Artık duymaktan sıkıldığım argüman bu cidden. Size göre ailesi zengin olan herkes başarılı oluyor, kimse hata yapmıyor ve hatta ailesi zengin olan çocuklar alim/tanrı falan oluyor sanırım. Hiç aile işletmesini batıran, şirketini iflas ettiren falan duymadınız herhalde ya da sen üniversite sınavında 50 bininci olunca ailen seni tebrik ediyorken zengin ailenin çocuğu 40 bininci olsa yine tebrik edilmiyor zira o çocuğun performans yükü çok daha fazla, sen kendini 3 geliştirmek zorundaysan o kendisini 10 geliştirmek zorunda. Bu kadar sığ düşünmeniz gerçekten çok ilginç...
Eskiden böyle sorunlar yoktu ya da bu kadar büyük değildi, şimdi sosyal medya ve genel medya bunları gözümüzün önüne soktuğundan insanlar iyi bir maaş alsa bile tatmin olmuyorlar ve kendilerini gerekli gereksiz sürekli bir şeylerle kıyaslıyorlar. Zengin olan senden birkaç adım önde hayata başlıyor olabilir de senden daha kötü şartlara sahip olan insanlar yok mu mesela? Ben ilkokulu fakir bir sınıfta okudum, hocanın dediği yaprak testi alamayan çocuklar vardı sınıfımda.
Günümüz dünyası şu an sınıf atlamak için harika bir yer. Başka bir döneme denk gelseydin ve fakir doğsaydın zenginliğe erişme ihtimalin şimdikinden katlarca daha zor olurdu, köle doğsan zaten biliyorsun. Kast sistemine girmiyorum bile... Ayrıca neden tek meslek üzerinden düşünüyorsun ki? Günümüzde evden çalışan insanlar var, freelance işler yapanlar var, YouTube vb. yerlerden para kazanan insanlar var...