Anı yaşayıp zevk almak*
İnsanın hayatta mutlak bir amacı olmamakla beraber belirlediği amaçlar doğrultusunda hayatın işleyişinden zevk alması.
Hayatta hiçbir amacının olmaması kime göre, neye göre?
- Dindar bir insanı referans alırsak imansızlar ve dininin gereklerini yerine getirmeyenler, aydın* insanlara göre hayatı sıradan* yaşayanlar. Örnekler çoğaltılabilir.
Ne yapsam rutin oluyor demişsin. "Arduino hobimdi rutine geçti" arduinoya neden başladın? Seni teşvik eden, elektroniğe giriş yapıp istediğin devreyi üretme özgürlüğüne sahip olmak mıydı? Yoksa hoşuna giden bir şeye sahip olma arzusu ile mi başladın?
"Müzik falan hiç işe yaramıyor" burada müziği kullanma amacının unutkanlığına çözüm aramak olmadığını varsaydığımda hayatına derinlik katmasını beklediğini düşünüyorum. Yani hobilerin rutin, müzikler rutin, hiçbir amacım yok diyorsun. İdealizmde boğulmuşsun.
Anladığım kadarıyla her şey bir normale göre, yani idealinde olmalı düşüncesine sahipsin. Mükemmellik arıyorsun. Bunun sebebi de içinde bulunduğun durumdan; yaptığın şeylerden memnun değilsin ve bir ilerleme katetmek ile tatmin olacağını, hayattan zevk alacağını düşünüyorsun.
Hiçbir şey mükemmel değil.